• Οικονομία

    Fuel Pass 2: Άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


    Διαθέσιμη για όλους τους πολίτες είναι σήμερα η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 στο gov.gr, αφού άνοιξε και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8,9 και 0.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και στο πλαίσιο του προγράμματος, μέχρι χθες το απόγευμα της Τρίτης, πάνω από 700.000 πολίτες είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους για την επιδότηση καυσίμων.

    Η νέα επιδότηση αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

    Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να υποβάλουν την αίτηση για το επίδομα καυσίμων, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρώσει τη φετινή φορολογική τους δήλωση, με την προθεσμία να λήγει στις 30 Αυγούστου.

    Αν δεν το πράξουν, η πλατφόρμα θα απορρίψει την αίτηση, ακόμα και αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Γι’ αυτό το λόγο η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 θα κλείσει στις 29 Αυγούστου.

    Ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

    Σύμφωνα με το νέο Πλαίσιο οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα μπόνους ύψους 15 ευρώ για ολόκληρο το τρίμηνο σε περίπτωση που επιλέξουν να λάβουν την επιδότηση στην ψηφιακή κάρτα αντί της απευθείας κατάθεσης στον τραπεζικό του λογαριασμό.

    Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο κύκλο του Fuel Pass, το αντίστοιχο μπόνους ήταν 5 ευρώ για ολόκληρο το τρίμηνο, κάτι το οποίο δεν φάνηκε να αποτελεί δέλεαρ για τους δικαιούχους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία επέλεξαν την κατάθεση σε IBAN.

    Συγκεκριμένα, η νέα επιδότηση διαμορφώνεται ως εξής:
    * για όχημα σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας ανέρχεται στα 80 ευρώ για το τρίμηνο,
    * για όχημα για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση με τη χρήση κάρτας ανέρχεται στα 100 ευρώ,
    *για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση με την κάρτα ανέρχεται στα 60 ευρώ και
    * για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών σε νησιωτική περιοχή στα 70 ευρώ.

    Τα κριτήρια

    Δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:

    Άγαμος: 30.000 ευρώ

    Ζευγάρι: 33.000 ευρώ

    Ζευγάρι με 1 παιδί: 36.000 ευρώ

    Ζευγάρι με 2 παιδιά: 39.000 ευρώ

    Ζευγάρι με 3 παιδιά: 42.000 ευρώ

    Ζευγάρι με 4 παιδιά: 45.000 ευρώ

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόσθετη αμοιβή για 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό που δουλεύουν 6ημερο



    ΣΧΟΛΙΑ