ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το κεφάλαιο ΔΝΤ αναμένεται να κλείσει άμεσα η Ελλάδα, καθώς όπως μεταδίδει το δίκτυο Reuters, η Αθήνα ετοιμάζεται να αποπληρώσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες τα δάνεια του Ταμείου.
Η χώρα μας αναμένεται να ξεπληρώσει τα τελευταία 1,8 δισ. ευρώ που είχαν λήξη έως και το 2024.
Ένα χρόνο μετά το «λουκέτο» στο γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα, έρχεται το τέλος εποχής με το Ταμείο ως δανειστής, ενώ μετά και την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο του 2022, θα αλλάξει άρδην η σχέση της χώρας με τον διεθνή οργανισμό, μετά από μια θυελλώδη δεκαετία μαζί του.
Σύμφωνα με το δίκτυο Reuters, η Αθήνα ετοιμάζεται να πληρώσει νωρίτερα και κάποια από τα ακριβά δάνεια του πρώτου μνημονίου ύψους 5,3 δισ. ευρώ. Πρόκειται για διακρατικά δάνεια με κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία έχουν λήξη εντός του 2023.
Διαβάστε επίσης:
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η πανδημία παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Ο κρίσιμος Μάρτιος του ελληνικού χρέους
Goldman Sachs-Deutsche Bank: Προβλέψεις για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο
Σκυλακάκης: Πρώτα μέτρα για το ρεύμα και μετά για τα καύσιμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τεχεράνη: ΗΠΑ και Ισραήλ στοχοποιούν τον Αλί Χαμενεϊ
- Ιεράπετρα: Διάσωση 35 μεταναστών – Δύο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο
- Θανάσης Κοντογεώργης: Mέσα στην εβδομάδα επιστροφή ενοικίου και βασική ενίσχυση τους αγρότες
- Καβάλα: 85χρονος έχασε την ζωή του όταν έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του