• Οικονομία

    «Φρένο» στην κρατική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ζητάει ο Σολτς

    Όλαφ Σολτς


    «Η Γερμανία δε θα λύσει όλα της τα οικονομικά προβλήματα με τα λεφτά των φορολογουμένων», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς.

    «Παραμένει σημαντικό να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις εν μέσω της κρίσης και να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου τη δραστηριότητά τους, ωστόσο το κράτος δεν θα μπορέσει να αναπληρώνει τα χαμένα τους έσοδα επ’ άπειρον» σημειώνει ο Σολτς.

    Αν και εμφανίστηκε θετικός στην παροχή επιπλέον πακέτων στήριξης των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, καθώς και των πολιτιστικών ιδρυμάτων, τάσσεται κατά της χρήσης χρημάτων από το ελικόπτερο, για την ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών, όπως προτείνει το Κόμμα των Πρασίνων.

    Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα η Γερμανία έκανε ένα μεγάλο βήμα άρσης των περιοριστικών μέτρων, προετοιμάζοντας το άνοιγμα εστιατορίων και του συνόλου των καταστημάτων, ενώ επανεκκινεί και το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν σε ισχύ οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.



    ΣΧΟΛΙΑ