• Οικονομία

    Φρανσουά Βιλερουά (ΕΚΤ): Πλησιάζει στο τέλος ο επιθετικός κύκλος αύξησης των επιτοκίων

    • NewsRoom
    Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό

    Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό


    Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, επανέλαβε την άποψή του ότι ο επιθετικός κύκλος αύξησης των επιτοκίων που απαιτείται για να περιοριστεί ο υψηλός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ πλησιάζει στο τέλος του.

    Οι πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων θα αποδειχθούν αποτελεσματικές με καθυστέρηση, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας στο TV5Monde σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο.

    «Έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού και πρέπει να δούμε την καθυστερημένη μετάδοση: το αποτέλεσμα των προηγούμενων αποφάσεων είναι ακόμη πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα των μελλοντικών αυξήσεων που θα συμβούν ίσως στις επόμενες συναντήσεις», ανέφερε.

    Τα νέα του σχόλια συμπίπτουν με όσα δήλωσε ο Βιλερουά σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον την Μεγάλη Τετάρτη, όταν υποστήριξε πως ο μεγαλύτερος αντίκτυπος των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει έρθει ακόμη.

    Ο Βιλερουά αρνήθηκε να προβλέψει στη σημερινή του συνέντευξη τι θα μπορούσε να αποφασίσει η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια. «Θα δούμε, συνάντηση με συνάντηση, με ρεαλιστικό τρόπο, εξετάζοντας τα δεδομένα», ανέφερε.

    Ο πληθωρισμός στη Γαλλία αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 4% του 2023, αφού κορυφωθεί κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο, ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου: Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και απαιτείται σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση

    Εντός του μήνα οι συμβάσεις για το G-Cloud Next Generation και έργο «Παροχή Κεντρικών Νεφο-Υπολογιστικών Υποδομών και Υπηρεσιών – Public Cloud»



    ΣΧΟΛΙΑ