Οικονομία

Φώτης Κουρμούσης: Ανανεώθηκε η θητεία του ως Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

  • NewsRoom
Φώτης Κουρμούσης

Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους


Ο Φώτης Κουρμούσης συνέβαλε σημαντικά στη λειτουργία του νέου πτωχευτικού κώδικα, ενώ πέτυχε την αναστολή των πλειστηριασμών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανανεώθηκε για 4 χρόνια η θητεία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, η δράση και οι πρωτοβουλίες του υπήρξαν καθοριστικά, ειδικά σε ό,τι αφορά στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Στη διάρκεια της θητείας αυτής, ο κ. Κουρμούσης διαμόρφωσε πλήθος προγραμμάτων επιδότησης αποπληρωμής χρέους (Γέφυρα Ι, Γέφυρα ΙΙ), που χειρίστηκε τη λειτουργία του νέου πτωχευτικού κώδικα και που κατάφερε να αναστείλει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους πλειστηριασμούς κάτω από δύσκολες διαπραγματεύσεις και με λεπτούς χειρισμούς σε ότι αφορά του θεσμούς.

Γνωρίζει όσο λίγοι σε επίπεδο ανάλυσης θέματα ιδιωτικού χρέους και έχει εργαστεί μεθοδικά για την εκκαθάριση αυτής της “βόμβας” στα θεμέλια της οικονομίας.

Διορίστηκε στη θέση αυτή το 2016 και έχει αποδειχθεί ως έναν από τους πιο πολύτιμους κρίκους στην διαδικασία της προσπάθειας αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων που δημιούργησε την τελευταία δεκαετία η οικονομική κρίση και την τελευταία χρονιά η πανδημία σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος:

στο εξωτερικό: Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI), Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNDP), Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA)
στην Ελλάδα: Υπουργείο Οικονομικών και Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων – Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την προώθηση επενδύσεων, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Γεωργίας, Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. 2002

Στον ιδιωτικό τομέα:

• εργάστηκε ως υπεύθυνος έργων (project manager) σε εθνικά επιδοτούμεναπρογράμματα υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων
• διαθέτει εκτενή εμπειρία στην ολοκληρωμένη διοίκηση (total management) μεγάλων οργανισμών και ειδικότερα προωθώντας τα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξης σε τράπεζες και βιομηχανίες.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental Management) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Στρατηγική και Ηγεσία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SAID Business School). Είναι διδάκτορας μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε το 1976 και έχει ένα γιο 3 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: «Ψήφος εμπιστοσύνης» από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης στον απόηχο του deal με την Davidson Kempner

Τέλος στα πλαστά παραστατικά – Έτσι θα γίνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση από τις επιχειρήσεις

Προσοχή: Πάνω από το 1% το ελληνικό 10ετές, ήπια άνοδος στο Χ.Α.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ