ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συναγερμός στην Ευρώπη από την έξαρση βίας στη Γαλλία – Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες, υπέρογκο το κόστος αποκατάστασης
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εγκρίνουν αύριο Τρίτη (21/1) το σχέδιο του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαϊρού για μείωση του ελλείμματος, καθώς συμμορφώνεται με τις συστάσεις της ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2029, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ανώτεροι αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να υποστηρίξουν το σχέδιο του Μπαϊρού, το οποίο θα αντικαταστήσει ένα πιο εμπροσθοβαρές σχέδιο που είχε εκπονηθεί από τον προκάτοχό του Μισέλ Μπαρνιέ και το οποίο απορρίφθηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο.
Το σχέδιο στοχεύει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας στο 5,4% του ΑΕΠ φέτος από 6,2% το 2024. Ο Μπαρνιέ ήθελε να το μειώσει πιο περισσότερο το 2025 στο 5% του ΑΕΠ. Όμως ο τελικός στόχος -3% του ΑΕΠ το 2029- είναι ο ίδιος και για τα δύο σχέδια και αυτός ήταν ο όρος της ΕΕ για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Το νέο σχέδιο παραμένει εντός των απαιτήσεων της Επιτροπής», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.
«Τελικά, το πιο σημαντικό είναι ότι η Επιτροπή παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά της παρακολουθώντας την εφαρμογή του σχεδίου και επιβάλλοντας τους κανόνες εάν και εφόσον ο γαλλικός προϋπολογισμός ξεφεύγει από τα όρια που θέτει το σχέδιο», προσέθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.
Διαβάστε επίσης:
Σολτς: Ζήτησε μια Ευρώπη με αυτοπεποίθηση απέναντι στον Τραμπ
Τραμπ: Θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα αναγνωρίζει την ύπαρξη «μόνο δύο φύλων»
Τραμπ: Σωρεία εκτελεστικών διαταγμάτων αναμένεται λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούμπιο για Ουκρανία: Οι πύραυλοι αναχαίτισης μπορεί να μην εστάλησαν, αλλά αυτό δεν έγινε για πολιτικούς λόγους
- Amazon: Πάνω από 300.000 προσλήψεις για την εορταστική αγοραστική περίοδο – Αυξημένες κατά 20% από πέρυσι
- ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι νέες κατασκευές κατοικιών καθώς υποχωρεί η ζήτηση
- Elbit Systems: Εξαγόρασε την ISE διευρύνοντας τις δυνατότητές της στα υποβρύχια και αυτόνομα θαλάσσια συστήματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.