• Οικονομία

    Έσκασε η πυραμίδα της Wind Media – Εμπλέκονται παιδιά πολιτικών;

    • NewsRoom


    Ένα ακόμα πυραμιδικό σύστημα φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του.

    Πρόκειται για την περιβόητη Wind Media, η οποία σταμάτησε να πληρώνει τους συνεργάτες της από τις 18-05-22, με δεκάδες χιλιάδες Έλληνες να βρίσκονται πλέον ξεκρέμαστοι. Το απόλυτο πυραμιδικό σύστημα του 2022 που δεν είχε καμία βάση σταθερότητας ποτέ και παρόλο που φώναζαν όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη πράγματα του ίντερνετ ότι πρόκειται περί ξεκάθαρης απάτης.

    Κατάφερε να πείσει μέσω των περιβόητων influencers περισσότερους από 600.000 Έλληνες να βάλουν τα χρήματά τους εκεί μέσω κάποιων δήθεν πακέτων με ποσά που άγγιζαν μέχρι και 3.000 και να κάνουν απλά Like λαμβάνοντας αμοιβές που θα τους εξασφάλιζαν για ένα χρόνο εισοδήματα μέχρι και 5000% πάνω από τα λεφτά τους.

    Την ίδια ώρα, ωστόσο, απορίες προκαλεί το γεγονός πως κανείς εισαγγελέας μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με την συγκεκριμένη απάτη.

    Τις τελευταίες ώρες υπήρξε φημολογία για Έλληνες πολιτικούς πίσω από το κόλπο. Μάλιστα η φημολογία, που έχει ξεκινήσει μέσα στους κύκλους του ίντερνετ και αναπαράχθηκε έκτοτε υποστήριζε πως εμπλέκονται δύο γιοι πολιτικών εν ενεργεία και 3 γιοι μεγαλοστελεχών σε εταιρείες τζίρου άνω των 30.000.000. Ωστόσο, όλα αυτά παραμένουν γενικόλογα, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που φωτογραφίζονται.

    Το ηθικό ζήτημα ωστόσο που προκύπτει με την πυραμιδική λειτουργία της Wind Media αλλά και με τους εκατοντάδες χιλιάδες εξαπατημένους Έλληνες, οι οποίοι πίστεψαν πως θα κερδίσουν χρήματα χωρίς κόπο,  καθώς και  το συνολικό ποσό να ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ είναι τεράστιο και περιμένουμε από τις αρχές της χώρας να ξεκινήσουν όλες τις διαδικασίες για να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα και οι εμπλεκόμενοι σε αυτό.

    Πώς δούλευε η Wind Media

    H Wind Media ιδρύθηκε στις 16 Απριλίου 2020, με έδρα τη Σιγκαπούρη, ενώ δραστηριοποιείται σε  περισσότερες από 70 χώρες.  Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν η Wind Media στην Ελλάδα σχετίζεται με τη Wind Media της Σιγκαπούρης, ενώ η Mediacorp, που ανήκει στον κρατικό κολοσσό της Σιγκαπούρης Temasek Holdings Ltd, έχει διαψεύσει ότι η Wind Media PTE Ltd αποτελεί εταίρο της.

    Η Wind Media υποσχόταν ότι θα παρείχε χρήματα σε χρήστες που θα έκαναν “like” σε συγκεκριμένες αναρτήσεις στα social media.  Καταβάλλοντας ένα ποσό εγγραφής στην Wind Media, μπορούσες να γίνεις μέλος της. Η εταιρεία υποσχόταν απόσβεση του ποσού από τα έσοδα που θα προσέφερε στα μέλη της, σε διάστημα μικρότερο του μηνός.

    Μάλιστα, ανάλογα με το πακέτο που επέλεγε το κάθε μέλος, που ονομαζόταν VIP (Very Important Person), υποσχόταν μια πληρωμή από 0,50€ έως 2,30€, ανά like.

    Ο εγγεγραμμένος χρήστης έβλεπε αναρτήσεις και βίντεο, έκανε like, έκανε εγγραφή σαν ακόλουθος και στη συνέχεια έπρεπε να στείλει ένα screenshot της οθόνης του στη Wind Media, ώστε να αποδεικνύει ότι έχει δει την ανάρτηση και το βίντεο και ότι έχει πραγματοποιήσει σωστά τα «likes» και τα «follows».

    Επιπλέον, κάθε νέο μέλος που θα προσκαλούσε ο κάθε εγγεγραμμένος VIΡ χρήστης θα ελάμβανε 15% προμήθεια επί των κερδών του νέου χρήστη.

    Η Wind Media καλούσε να νέα VIP μέλη να εγγραφούν μέσω ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε crypto Tether, να τα καταθέσουν στη Wind Media και να περιμένουν να κάνουν ανάληψη των κερδών τους, μέσω του USDT Wallet και της Binance.

    Πώς έσκασε η απάτη

    Από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Μαΐου, οι χρήστες της Wind Media δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ανάληψη, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως σχετιζόταν με προβλήματα που δημιούργησε στην αγορά η πτώση του κρυπτονομίσματος Luna και πως γίνεται αναβάθμιση του συστήματος πληρωμής.

    Στην πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται πως είχε φτάσει η ώρα που τα ηγετικά μέλη αποχωρούσαν από την πυραμίδα, αποσπώντας τα χρήματα και αφήνοντας τα μέλη στα «κρύα του λουτρού».

    Μάλιστα η πλατφόρμα είχε ήδη αρχίσει να βάζει ένα τέλος για τις αναλήψεις κάτω των 1000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έδινε μπόνους σε όσους κρατούσαν και μάζευαν ένα ποσό τουλάχιστον από 1000 ευρώ και πάνω για να προχωρήσουν σε ανάληψη. Παράλληλα, η πλατφόρμα προχώρησε σε ενημέρωση για κάποιες εκδηλώσεις που θα προσέφεραν μεγάλη επιστροφή στους χρήστες που έκαναν την αναβάθμιση σε υψηλότερο VIP πρόγραμμα όσο και σε αυτούς που τους είχαν προσκαλέσει.

    Τη Δευτέρα, εξαφανίστηκαν όλοι οι διαχειριστές των ομάδων επικοινωνίας των μελών αλλά και οι υπεύθυνοί τους, ενώ την ίδια ώρα προσκαλούσαν τους χρήστες στην καινούρια τους πλατφόρμα που ονομαζόταν Aure, υποσχόμενοι να επιστρέψουν μέσω αυτής τα ποσά που χρώσταγαν στα μέλη τους. Ωστόσο, μετά την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα, οι χρήστες λάμβαναν ένα εικονικό ποσό, το οποίο δεν μπορούσαν πρακτικά να κάνουν ανάληψη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα της πυραμίδας στην Ελλάδα είναι περίπου 600.000 και τα χρήματα που χάθηκαν πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ