• Οικονομία

    Επανήλθαν στους δρόμους 300 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα

    δακτύλιος


    Στους δρόμους επανήλθαν 300 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς οι μισοί από αυτούς που έσπευσαν πέρυσι το καλοκαίρι να ασφαλιστούν για να αποφύγουν το πρόστιμο της ΑΑΔΕ, δεν ανανέωσαν το ασφαλιστήριό τους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών για τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων, με βάση τα οποία τα ασφαλισμένα οχήματα μειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στα 5,9 εκατομμύρια από το ρεκόρ των 6,2 εκατομμυρίων που είχαν φτάσει στα τέλη Αυγούστου του 2017 μετά τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του περασμένου έτους η ΑΑΔΕ. Η πλειοψηφία όσων ασφαλίστηκαν την περίοδο εκείνη, αγόρασε κάλυψη για τρεις μήνες, την οποία δεν ανανέωσε στη συνέχεια.

    Η απειλή της επιβολής προστίμου επανέρχεται μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, δίνοντας στους κατόχους οχημάτων διορία μέχρι τις 23 Μαρτίου για να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους ή να διορθώσουν οι ίδιοι λάθη που εμφανίζουν ως ανασφάλιστα. Μετά κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις.

    Από τις 24 Μαρτίου και μετά αρχίζει να τρέχει ο χρόνος που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

    Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 κυβικά και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κυβικά και άνω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τελευταία ευκαιρία έως τις 23 Μαρτίου για τα ανασφάλιστα οχήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: Οδηγίες ενόψει νέων ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται ραβασάκια από την ΑΑΔΕ για 600.000 ανασφάλιστα οχήματα-Τσουχτερά πρόστιμα



    ΣΧΟΛΙΑ