Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Αύξηση 3,1% σημείωσε το α’ τρίμηνο φέτος ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας που παρέχουν καταλύματα και ανήλθε σε 528.393 χιλ. ευρώ, έναντι των 512.310 χιλ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2025.

Αντίθετα, στις επιχειρήσεις της εστίασης ο κύκλος εργασιών το α’ τρίμηνο 2026 ανήλθε σε 2.141.243 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1,9% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2025, όπου είχε ανέλθει σε 2.183.671 χιλ. ευρώ.

1

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των καταλυμάτων, των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2025 μεγαλύτερη ή ίση του 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το α’ τρίμηνο του 2026 σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2025 παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου (29,8%) και η μικρότερη αύξηση (1,8%) καταγράφηκε στην περιφέρεια Αττικής.

Ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας (32,1%).

Για τις επιχειρήσεις της εστίασης, των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2025 μεγαλύτερη ή ίση του 1%, η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το α’ τρίμηνο του 2026 σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2025 παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας (14,8%) και η μικρότερη μείωση (0,1%) καταγράφηκε στην περιφέρεια Αττικής. Ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Θήρας (24,2%).

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό υλικό.

Διαβάστε επίσης:

Καρυστιανού: Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε Τέμπη στη ζωή μας

Λιβάνιος: «Με τα νέα τέλη ακίνητης περιουσίας ενοποιούνται δύο υπάρχοντες φόροι» – Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ και επιβαρύνσεις (βίντεο)

Τσάφος: Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η λιανική τιμή του ρεύματος – Η Ελλάδα καθαρός εξαγωγέας