• Οικονομία

    Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για το δεύτερο στάδιο υπαγωγής

    Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για το δεύτερο στάδιο υπαγωγής

    Παναγιώτης Δουφεξής-Διοικητής e-ΕΦΚΑ


    Παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέχρι την 7 η Οκτωβρίου 2019.

    Σύμφωνα με έγγραφο του e-ΕΦΚΑ, η ημερομηνία αυτή αφορά τις περιπτώσεις που έχουν διαβιβαστεί από το ΚΕΑΟ και όχι αυτές που ακόμη δεν έχουν διαβιβαστεί.

    Η προαναφερόμενη λήξη της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση του ν.4611/2019 (δηλ. η 30/09/2021), αφορά οφειλέτες (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) των οποίων οι οφειλές έχουν ήδη διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ από τον e-ΕΦΚΑ.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4611/19 είναι και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι την 30/09/2021.

    Όσον αφορά τους οφειλέτες των οποίων οι οφειλές δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών ή αυτές βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας δεδομένου ότι η μη υπαγωγή στη ρύθμιση εντός της οριζόμενης προθεσμίας δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

    Συνεπώς στις περιπτώσεις αυτές οφειλετών θα δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση, με την υποβολή σχετικής αίτησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ, μετά το πέρας της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι οφειλές.

    Διαβάστε επίσης:

    Πληρωμές πάνω από 2 δισ. ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ