• Οικονομία

    e-ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων του 2021


    Τους αναλυτικούς πίνακες με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής ΑΠΔ του 2021 περιλαμβάνει σχετικό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ.

    Ειδικότερα με το γενικό έγγραφο του ΕΦΚΑ κοινοποιούνται Αναλυτικοί Πίνακες με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής Α.Π.Δ., Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων και Α.Π.Δ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ, περιόδων απασχόλησης από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο 2021, προς ενημέρωση των εργοδοτών/Φορέων του Δημοσίου και των υπαλλήλων των αρμόδιων Υπηρεσιών e-Ε.Φ.Κ.Α..

    Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται πάντοτε η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α.(www.efka.gov.gr).

    Το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού, υποβάλλουν τις αντίστοιχες Α.Π.Δ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (Εγκ. 10/2020 και Γ.Ε. 248964/8-10-2020 e-Ε.Φ.Κ.Α.).

    Διευκρινίζεται ότι, Ν.Π.Ι.Δ., Α.Ε. κ.λ.π. οι οποίοι για το προσωπικό που απασχολούν υποβάλλουν Α.Π.Δ. Κοινών Επιχειρήσεων στις προθεσμίες που αναγράφονται στον Πίνακα Α’, εφόσον απασχολούν παράλληλα και προσωπικό υπαγόμενο στην Α.Π.Δ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ (π.χ. δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους κλπ.), θα υποβάλλουν Α.Π.Δ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ στις ίδιες ημερομηνίες του Πίνακα Α΄.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΑΕΔ: Στο επίκεντρο η επανένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

    Δώρο Χριστουγέννων – Πότε και πώς θα το καταβάλει το κράτος

    Παρατείνεται η τηλεργασία μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021



    ΣΧΟΛΙΑ