ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεπέρασαν τα 600 εκατ. ευρώ οι πραγματικές δαπάνες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU.
Συγκεκριμένα, έως τις 13 Δεκεμβρίου, η ΔΥΠΑ είχε πραγματοποιήσει συνολικές πληρωμές, ύψους 607.244.092,57 ευρώ, που αναμένεται να φτάσουν τα 650 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από το σύνολο των δαπανών, τα 560 εκατ. ευρώ (92%) αφορούν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, όπως προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δράσεις συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση και αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
Επιπλέον, 23 εκατ. ευρώ (4%) αφορούν στην ενίσχυση της ΔΥΠΑ με εργασιακούς συμβούλους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επισκεφτείτε:
https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
https://www.dypa.gov.gr/programmata-apasholisis-hrimatodotoumena-apo-to-tamio-anakampsis
Διαβάστε επίσης
Ποιοι μεγαλοξενοδόχοι εισπράττουν τα περισσότερα από το Ταμείο Ανάκαμψης
Στο Ταμείο Ανάκαμψης η διενέργεια προληπτικών ελέγχων για σοβαρά γενετικά νοσήματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο»
- Αγρότες: Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια (Βίντεο)
- Στροφή επενδυτικών κεφαλαίων στην αμυντική βιομηχανία: Το στοίχημα της επόμενης ημέρας και οι παγίδες
- Τσιάρας για αγρότες: Το 74% των αιτημάτων των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί – Οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα