ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εφαρμογή JOBmatch 2.0 by ΔΥΠΑ συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και πολιτών, εξασφαλίζοντας την άμεση και αποτελεσματική σύνδεση εργοδοτών του κλάδου τουρισμού και εστίασης με υποψήφιους εργαζόμενους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Μόλις σε δύο μήνες λειτουργίας του ανανεωμένου JOBmatch 2.0, έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των επιχειρήσεων και των πολιτών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή κατά 92% (+2.485) και 38% (+7.348) αντίστοιχα.
Εντυπωσιακή αύξηση κατά 83% σημείωσαν οι αντιστοιχίσεις (matches), φτάνοντας τις 27.282, ενώ οι προσφορές εργασίας αυξήθηκαν κατά 36%, με συνολικά 4.938 καταγεγραμμένες θέσεις.
Συνολικά, η εφαρμογή αριθμεί 5.180 επιχειρήσεις-χρήστες, που προσφέρουν πληθώρα νέων θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, καλύπτοντας τόσο την Περιφέρεια της Ελλάδας όσο και το κέντρο και τα προάστια της Αθήνας. Παράλληλα, την πλατφόρμα χρησιμοποιούν 26.491 υποψήφιοι-χρήστες, που αναζητούν απασχόληση στους συγκεκριμένους κλάδους. Καθημερινά, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναρτούν νέες θέσεις εργασίας στην εφαρμογή JOBmatch 2.0, με τη ζήτηση να συγκεντρώνεται κυρίως σε ειδικότητες, όπως σερβιτόρος (745 θέσεις), μάγειρας (397), βοηθός μάγειρα (371), καμαριέρα (355) και μπαρίστα (346).
Στην κορυφή των περιοχών με τη μεγαλύτερη ζήτηση εργασίας, με βάση τα τελευταία στοιχεία της εφαρμογής JOBmatch 2.0, βρίσκονται η Ρόδος με 327 θέσεις, το Σύνταγμα με 135, η Κέρκυρα με 109, η Κως με 86 και η Πάρος με 80.
Σημειώνεται ότι, τον Μάιο του 2024, η ΔΥΠΑ ενεργοποίησε την εφαρμογή JOBmatch, με σκοπό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες απασχόλησης του τουριστικού κλάδου. Η αναβαθμισμένη εφαρμογή προσφέρει μια πιο εύχρηστη, φιλική και διαδραστική διαδικασία αντιστοίχισης, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών και διευκολύνοντας τη γρήγορη κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης.
Για οδηγίες χρήσης και περισσότερες πληροφορίες: https://JOBmatch.dypa.gov.gr/
Διαβάστε επίσης
Χρήστος Κέλλας: «Καμία εμπλοκή – Έχω να πάω στον ΟΠΕΚΕΠΕ τουλάχιστον 1,5 χρόνο»
Ά. Γεωργιάδης για σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης: Έρχεται νέο φίλτρο με στόχο την εξοικονόμηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλενα Τσάγκαρη (πρόεδρος ΕΚΕΑ) στο mononews: Τι συμβαίνει με το σύστημα αιμοδοσίας, πώς θωρακίζεται η χώρα
- Η Eurobank στο παγκόσμιο τραπέζι της AI – Τι είδε ο Σταύρος Ιωάννου στην Ινδία
- Οι «μάχες» για τις μονάδες απορριμμάτων – Οι όμιλοι που διεκδικούν έργα 500 εκατ. και η Μεσόγειος ΑΕ
- Airbnb: Κληρονομείται το ακίνητο, δεν κληρονομείται η άδεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.