• Οικονομία

    Δραγασάκης: Στο θέμα των τραπεζών δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια

    • NewsRoom
    Γιάννης Δραγασάκης

    Γιάννης Δραγασάκης


    Να επικρατήσει σύνεση ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και κάλεσε τα κόμματα να μην δείχνουν ανευθυνότητα με τη στάση τους, προσθέτοντας ότι «στο θέμα των τραπεζών δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια».

    Μιλώντας στο Κόκκινο ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε ότι «η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, οι τράπεζες πέρασαν ακόμη και τα δυσμενή σενάρια των stress tests το Μάιο του 2018, οι καταθέσεις επιστρέφουν, η εξάρτηση από τον ELA μειώνεται και οι στόχοι για τα ‘κόκκινα’ δάνεια επιτυγχάνονται».

    Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε: «Στο θέμα των τραπεζών δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια και τα κόμματα δεν πρέπει να δείχνουν ανευθυνότητα με τη στάση τους. Χρειάζεται απ’ όλους σύνεση. Και όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί να επιτελούν το ρόλο τους».

    «Οι τράπεζες καλώς και απαραίτητα δίνουν έμφαση στα ‘κόκκινα’ δάνεια. Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος. Χρειάζεται παράλληλα να αξιοποιήσουν τη ρευστότητά τους για να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, τα σοβαρά και αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια» συνέχισε.

    Ο ίδιος τόνισε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με στελέχη τραπεζών για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη.

    Αναφερόμενος στις συντάξεις σχολίασε: «Οι συντάξεις δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν. Η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη θέση της και πιστεύω ότι δεν θα περικοπούν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Δραγασάκης: Η περίπτωση της Folli Follie έκανε τεράστια ζημιά στο Χρηματιστήριο και την χώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη: O Φλαμπουράρης θα μιλάει με τους τραπεζίτες για τα ρουσφέτια. Γιατί έφυγε ο Δραγασάκης-To «Εθνικό» πλήγμα



    ΣΧΟΛΙΑ