• Οικονομία

    Δυσάρεστες εκπλήξεις για απόστρατους και συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων: «Έκοψαν» τα ποσά των αναδρομικών

    • NewsRoom


    Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε επεφύλασσαν οι μέρες αυτές για απόστρατους και συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων οι οποίοι έσπευσαν στις τράπεζες προκειμένου να παραλάβουν τα αναδρομικά που τους αναλογούν.

    Όπως ανέφεραν, πολλοί, τα εν λόγω ποσά ήταν μειωμένα ενώ διαπίστωσαν ότι υπάρχει μάλιστα μεγάλος αριθμός αποστράτων και συνταξιούχων, οι οποίοι με τα ίδια έτη προϋπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό ή βαθμίδα έλαβαν διαφορετικά ποσά αναδρομικών.

    «Αναδρομικά περιμέναμε, ψίχουλα είδαμε. Μοιάζει μάλλον με κορυφαία κοροϊδία» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουλούρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

    Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το παράδειγμα που παραθέτει ο κ. Κουλούρης: «Καθηγητής λαμβάνει μόνο 44 ευρώ, ενώ άλλος με τις ίδιες προϋποθέσεις, 1.700 ευρώ».
    Για κοροϊδία κάνει λόγο και ο Νικόλαος Βέργης, απόστρατος λιμενικός.

    «Είναι μια τρέλα. Ή δεν γνωρίζουν τι κάνουν με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν, ή εσκεμμένα αν το έκαναν» σημειώνει. Ο ίδιος, όπως λέει, υπολόγιζε να λάβει περισσότερα από 1500 ευρώ. Και τελικά έλαβε μόλις 59,48 ευρώ.

    Ο κ. Βεργής αναφέρει μάλιστα ότι αρκετοί απόστρατοι πήγαν την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμενου να ρωτήσουν από πού πρόεκυψαν αυτά τα ποσά.

    «Πήραμε την εξής απάντηση, αν θέλετε να δικαιωθείτε να πάτε σε δικηγόρους» σημείωσε ο κ. Βεργής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αχτσιόγλου: Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία



    ΣΧΟΛΙΑ