• Οικονομία

    ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους €38.500 για παράνομο εμπόριο-€6.500 για την μη τήρηση κανόνων περιορισμού Covid-19

    Πρόστιμα από την ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα για παράνομο εμπόριο

    Πρόστιμα από την ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα για παράνομο εμπόριο


    Πρόστιμα 6.500 ευρώ για μη τήρηση των κανόνων που αφορούν στην τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού και 38.500 ευρώ για παρεμπόριο επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 24 έως και 27 Μαρτίου 2022 (Πέμπτη – Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 147 έλεγχοι σε καταστήματα – επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και 110 έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε Αττική, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

    Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

    Επιπλέον, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 η ΔΙΜΕΑ επέβαλε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα εφαρμογής αισθητικής για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος plexiglass στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

    Παρεμπόριο

    Για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως και 27 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 217 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

    Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 38.500 ευρώ για παραβάσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

    Επιπλέον κατασχέθηκαν 2.623 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

    Διαβάστε επίσης:

    Κικίλιας: Ισχυρό τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα

    Ηλεκτρονικά η καταγγελία στον e-ΕΦΚΑ για αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία

    Σκυλακάκης για ρυθμό ανάπτυξης: Ικανοποιητικός, αλλά θα χάσει μια μονάδα εξαιτίας του πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ