ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθάει τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην οικονομία σημείωσε ότι «η πρώτη αίσθηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ότι θα υπάρχει μια επιπλέον αύξηση του πληθωρισμού σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου κατά 1,5 με 2 ποσοστιαίες μονάδες και μια συρρίκνωση του ΑΕΠ περίπου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα».
Αναλυτικότερα, τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθάει τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα για όσο διαρκεί η κρίση που φέρνει αυξήσεις στις τιμές των αγαθών διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε συνέντευξη του στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, o κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια» και πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η συνέχιση της επιδότησης τμήματος του αυξημένου ενεργειακού κόστους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που ανήλθε στα 750 εκατ. ευρώ για το 2022 και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.
Επισήμανε ότι οι πρόσθετες παρεμβάσεις που πιθανότατα θα χρειαστούν, «θα πρέπει να αξιολογηθούν και να αποτυπωθούν με σύνεση και σωφροσύνη».
Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι ο πόλεμος είναι εν εξελίξει και η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την έκταση του προβλήματος και τον δημοσιονομικό χώρο που διαθέτει, οπότε δεν είναι εύκολο να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται. Πρόσθεσε, δε, ότι «σε ένα οξυμμένο ευρωπαϊκό πρόβλημα, απαιτούνται και ευρωπαϊκές λύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι οι συνθήκες του πολέμου και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, δημιουργούν προβληματισμό για τον τουρισμό. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι είναι «εξαιρετικά ρεαλιστικός» ο στόχος του προϋπολογισμού ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα θα ανέλθουν στο 80% του 2019.
Διαβάστε επίσης
Χρήστος Σταϊκούρας: Η ανιστόρητη εισβολή στην Ουκρανία θα έχει πολύ μεγάλο κόστος για τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UFO και πάνω από το Αιγαίο: Τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία των ΗΠΑ με αναφορές από την Ελλάδα και βίντεο Αμερικανών πιλότων
- Metlen: Νέες αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο
- Αναλυτές για Εθνική Τράπεζα: Κέρδη, Allianz και κεφάλαια κρατούν τους ξένους οίκους σε θέση αγοράς
- Γερμανία: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα – Αναζητούνται οι δράστες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.