Οικονομία

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων από νομικά πρόσωπα

  • NewsRoom
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Το Υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε τελικώς, να παρατείνει την προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων από νομικά πρόσωπα, η οποία λήγει σήμερα. Έτσι η υποβολή τους θα μπορεί να γίνεται και μέσα στο Σεπτέμβριο χωρίς την επιβολή προστίμου.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ  ανακοίνωσαν ότι, λόγω τεχνικής αδυναμίας που έχει παρουσιαστεί από χθες, 29/8/2022, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων έτους 2021, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεων του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τεχνικής αδυναμίας.

Ποια νομικά πρόσωπα αφορά η παράταση

– που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021,

– που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021, εντός του χρόνου που θα καθοριστεί με τη σχετική κοινή απόφαση Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, για τον φόρο που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι την εμφάνιση της τεχνικής αδυναμίας, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων είχαν υποβληθεί 265.140 δηλώσεις, σχεδόν 3.000 περισσότερες από την αντίστοιχη προτελευταία ημέρα εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Στα χαμηλά 1,5 έτους το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

ΡΑΕ: Αυξημένες οι ανώτατες τιμές αποζημίωσης ηλεκτροπαραγωγών το ΣεπτέμβριοΣΧΟΛΙΑ