• Οικονομία

    Οι CEO των εταιρειών που κερδίζουν μέσα σε 3 μέρες όσα ένας μέσος εργαζόμενος σε ένα έτος!

    • NewsRoom


    Ένας μέσος CEO μιας από τις κορυφαίες εταιρείες της Βρετανίας θα κερδίσει σήμερα το ίδια χρήματα με αυτά που θα βγάλει ένας τυπικός εργαζόμενος όλο το χρόνο, σύμφωνα την αποκαλυπτική έκθεση του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) και του High Pay Center που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έκθεση αποκαλύπτει το μέγεθος των απολαβών ενός μέσου διευθυντή μεγάλης εταιρείες στη Βρετανία. Είναι ενδεικτικό πως εντός μόλις των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών του 2018, ο μέσος μισθός των εργαζομένων εταιρειών του FTSE 100 υπερβαίνει τον μέσο μισθό των 28.758 λιρών (38.855 δολάρια).

    Μπορεί η μέση αμοιβή των διευθυντικών στελεχών εταιρειών του FTSE 100 να μειώθηκε κατά περίπου 17% το 2017 στα 4,5 εκατ. λίρες παρόλα αυτά οι διευθυντές εξακολουθούν να είναι πολύ καλά αμειβόμενοι στη συγκεκριμένη χώρα. Ακόμη και με αυτή την περικοπή των αποδοχών, η αναλογία των πληρωμών του Διευθύνοντος Συμβούλου στην αμοιβή του μέσου πλήρους απασχολούμενου εργαζόμενου εξακολουθεί να είναι 120: 1, σύμφωνα με την έκθεση.

    «Οι τεράστιες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των στελεχών και του ευρύτερου εργατικού δυναμικού συμβολίζουν πόσο πολλές εταιρείες αδυνατούν να καταλάβουν ή να εκτιμήσουν την αξία των εργαζομένων τους», αναφέρουν αναλυτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μυστικό του ράλι της μετοχής της Πειραιώς. Τι έγινε με τον εφοπλιστή Γιώργο Λογοθέτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NAYTIΛIA 2017: Ποιων τα καράβια αρμενίζουν δυναμικά και ποιων παλεύουν με τα κύματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο Γερμανός που αγόρασε το 9,66% της MIG; Είναι κορυφαίο στέλεχος της Commerzbank;



    ΣΧΟΛΙΑ