• Οικονομία

    Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 120 δόσεις

    Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 120 δόσεις

    Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


    Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων έχουν, από σήμερα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι φορολογούμενοι, που επλήγησαν από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις από 01/03/2020 έως και 31/07/2021.

    Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άνοιξε τη σχετική εφαρμογή, μέσω τξης πλατφόρμας «myBusinessSupport».

    Σημειώνεται ότι, για την επανένταξή τους, απαιτείται η καταβολή, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, διπλής δόσης για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

    Ρύθμιση για τα κορονοχρέη

    Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί και η νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων η οποία αφορά οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα κορονοχρέη θα μπορούν να ρυθμιστούν σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις με επιτόκιο έως 2,5%, από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και συγκεκριμένα αφορά τις οφειλές στην εφορία που «γεννήθηκαν» από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών, στο νέο πλαίσιο αναμένεται να ενταχθούν περίπου 800.000 οφειλέτες.

    Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης ορίζεται σε 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέσω ΟΑΕΔ η εξασφάλιση φθηνής κατοικίας για νέους – Τι μελετά η κυβέρνηση

    Χρήστος Σταϊκούρας: Τον Οκτώβριο η πληρωμή δύο δόσεων του ΕΝΦΙΑ

    Κώστας Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Έκπτωση για όλους, ανεξάρτητα από οφειλές



    ΣΧΟΛΙΑ