• Οικονομία

    Ανυποχώρητος ο Σαλβίνι: «Αν η Ευρώπη μας απορίψει τον προϋπολογισμό, εμείς θα τραβήξουμε μπροστά»

    • NewsRoom
    Salvini Σαλβίνι

    Ματτέο Σαλβίνι


    Ανυποχώρητος στην απόφασή της ιταλικής κυβέρνησης να υιοθετήσει την προεκλογική δέσμευση του Κινήματος Πέντε Αστέρων και να παρουσιάσει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού με υψηλά ελλείμματα εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

    Το προσχέδιο προϋπολογισμού που ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει αύξηση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της χώρας προς την ΕΕ αλλά και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού οικονομικών και οικονομίας , Τζιοβάνι Τρία.

    «Αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο προϋπολογισμού εμείς θα τραβήξουμε μπροστά», τόνισε την Παρασκευή ο Σαλβίνι. «Πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας, για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας και για να αυξηθεί η απασχόληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

    «Θα εξηγήσουμε στους ευρωπαίους επιτρόπους ότι μειώνοντας και το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των πολιτών, θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας των νέων», τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

    Στο μεταξύ, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου σημειώνει πτώση της τάξης του 4,6%, ιδίως λόγω της μεγάλης υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών. Το ιταλικό σπρεντ , δε, βρίσκεται στις 276 μονάδες. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου, τέλος, άγγιξε το 3,22%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιταλικά… «πυρά» βύθισαν το Χρηματιστήριο Αθηνών – Το 1/3 της αξίας τους έχασαν το τελευταίο τρίμηνο οι τραπεζικές μετοχές!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Salvini: Προτεραιότητα έχoυν οι Ιταλοί, όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών



    ΣΧΟΛΙΑ