ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο δανειολήπτης μπορεί να καταθέσει αίτημα για αναβολή, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και των ιδιαίτερων περιστάσεων που έχει διαμορφώσει η πανδημία του νέου κορονοϊού, οι εταιρείες μέλη της Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις αναλαμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεκτιμώντας και την επικείμενη υιοθέτηση του νέου Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, σε διαρκή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, αποφάσισαν να προβούν σε αναστολή των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και αφορούν στην 1η κατοικία ευάλωτων οφειλετών.
Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν την Παρασκευή οι τράπεζες – μέλη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Οι οφειλέτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθορίζονται σε αντιστοιχία με τα κριτήρια που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τη χορήγηση επιδόματος στέγασης (Νόμος 4472/2017, Υπουργική Απόφαση Δ13οικ.10747/256).
Ο πλειστηριασμός θα αναστέλλεται, εφόσον ο δανειολήπτης καταθέσει σχετικό αίτημα, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως θα οριστούν από τη αντίστοιχη Εταιρεία Διαχείρισης. Η διαδικασία υποβολής του αιτήματος θα καθοριστεί από κάθε Εταιρεία Διαχείρισης το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων παροτρύνουν τους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν τις σημαντικές δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» (Νόμος 4714/2020), στο πλαίσιο των πολλαπλών λύσεων ρύθμισης που προσφέρονται για τη διευθέτηση των οφειλών τους.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε φουλ ρυθμούς επιστρέφει η κυβέρνηση – Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο
- Τι θα γίνει με τους Patriot, οι αποκαλύψεις του Πιέρρ, η συμμορία της μιζέριας, ο εφιάλτης των «50», τα… μήλα των πολιτικών, ο Αδωνις και η γαστρεντερίτιδα
- Τουρκία, οικονομία και η μεγάλη πολιτική τύφλωση
- Piraeus Securities για Jumbo: «Ασπίδα» απέναντι στην Temu – Στα 33 ευρώ η τιμή στόχος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.