• Οικονομία

    Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα πληρώσετε – Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

    • NewsRoom


    Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, καθώς όποιες αλλαγές -που σχετίζονται με τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων- θα εφαρμοστούν από το 2021.

    Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά μέσω τραπεζών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

    Αναλυτικά καταβάλλεται:

    • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
    • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
    • 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

    Όσοι δεν επιθυμούν ή δεν έχουν να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, καταθέτοντας δηλαδή τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.

    Η εκτύπωση που σχετικού ειδοποιητηρίου γίνεται αποκλειστικά μέσω του taxisnet με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε φορολογούμενος ή με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του.

    Πώς θα πληρώσετε

    Για να εκτυπωθούν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

    Αφού πατήσετε «ΕΙΣΟΔΟΣ», συμπληρώνετε το ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του ιδιοκτήτη του οχήματος. Επιλέγετε «αναζήτηση» και εμφανίζετε το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Τότε μπορείτε να εκτυπώσετε και να κατεβάσετε την φόρμα με το τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας.



    ΣΧΟΛΙΑ