• Οικονομία

    Αλλαγή στον τρόπο καταβολής και το ύψος του επιδόματος ανεργίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Την εκ βάθρων αλλαγή του ύψους, αλλά και του τρόπου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας προτείνει η έκθεση Πισσαρίδη, λαμβάνοντας βέβαια ως δεδομένο ότι ο ΟΑΕΔ θα παρέχει υποστηρίζει περισσότερο τους ανέργους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Το ύψος του επιδόματος ανεργία προτείνεται να αποσυνδεθεί από τον κατώτατο μισθό και να πάψει να είναι σταθερό.

    Συγκεκριμένα, προτείνεται το επίδομα να είναι συνδεδεμένο με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου. Προτείνεται το επίδομα ανεργίας να οριστεί στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα 3 έτη με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1200 ευρώ.

    Η διάρκεια του αυξημένου επιδόματος να είναι στους έξι μήνες, αντί για δώδεκα μήνες που είναι τώρα, και να πληρώνεται υπό την προϋπόθεση ότι ο άνεργος αναζητά ενεργά εργασία ή συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης.

    Αν ο άνεργος μετά τους έξι μήνες παρά τις ενεργές προσπάθειες για εύρεση εργασίας δεν έχει βρει δουλειά, θα λαμβάνει για διάστημα έως έξι μήνες ή έως ότου βρει δουλειά, αν αυτό συμβεί νωρίτερα, το επίδομα ανεργίας στο επίπεδο που είναι σήμερα, δηλ. στο 55% του κατώτατου μισθού. Η χρηματοδότηση του επιδόματος ανεργίας θα μπορούσε να προέλθει από τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Όλη η Έκθεση Πισσαρίδη: Αυτές είναι οι 20 προτάσεις για να «φύγει» η οικονομία μπροστά

    Επιτροπή Πισσαρίδη: Οι εμβληματικές μεταρρυθμίσεις που θα απογειώσουν την οικονομία

    Πισσαρίδης: Πώς πέταξαν στα βράχια την οικονομία Σημίτης – Καραμανλής

    Μείωση του κόστους των υπερωριών – Αποσύνδεση κατώτατου μισθού από άλλες παροχές

    Δια βίου κατάρτιση σε εργαζόμενους και ανέργους – Τι προτείνει η Επιτροπή Πισσαρίδη

    Κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης – Αλλαγές στον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ