ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές ΥΠΕΘΟ: Πρόωρη αποπληρωμή χρέους 36,1 δισ. έως το 2031 – Τι θα συμβεί στο ελληνικό χρέος μετά το κρίσιμο έτος 2032
Τα πυρά τους κατά της Ιταλίας έστρεψαν οι υπουργοί οικονομικών της Γαλλίας και της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια του Eurogroup που λαμβάνει χώρα στο Λουξεμβούργο. Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, προσπάθησε να καθησυχάσει τους ομολόγους του.
«Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι συμβαίνει και πως θα διαμορφωθεί το σχέδιο για τον προϋπολογισμό» σημείωσε ο Τζιοβάνι Τρία, προσερχόμενος στη συνάντηση του Eurogroup.
Από την πλευρά του ο Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε πως θέλει να είναι «απόλυτα ξεκάθαρος» προς τους υπόλοιπους υπουργούς: «Υπάρχουν κανόνες. Και οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλα τα κράτη». Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γάλλο ομόλογό του εμφανίστηκε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκα Χέκστρα. «Τα σήματα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα δεν είναι πολύ καθησυχαστικά, ενώ πολλές λεπτομέρειες δεν είναι ξεκάθαρα».Αισιόδοξη πως η κρίση στην Ιταλία δεν θα μεταφερθεί στη χώρα της εμφανίστηκε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας, Νάντια Καλβίνο.
Υπέρ του διαλόγου με την Ιταλία εμφανίστηκε ο Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ωστόσο πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, ενώ ο Μάριο Σεντένο επέλεξε να δηλώσει πως οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις στη Ρώμη πριν κρίνουν τον προϋπολογισμό της Ιταλίας. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, υποστήριξε πως ο ιταλικός προϋπολογισμός φαίνεται, σε αρχική ανάγνωση, να παραβιάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Salvini: Προτεραιότητα έχoυν οι Ιταλοί, όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
