ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα 27.300 ευρώ αυξάνεται το πλαφόν για την την ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων, από τα 21.00 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος σήμερα με εκπροσώπους των τραπεζών, διευρύνονται κατά 30% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη των ευάλωτων ενήμερων δανειοληπτών στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος .
Παράλληλα, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα παρατείνεται κατά τρεις μήνες, έως τις 31.07.2023, έτσι ώστε να αιτηθούν και να επωφεληθούν από αυτό περισσότεροι δανειολήπτες.
Για τη διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων του προγράμματος θα κατατεθεί άμεσα σχετική νομοθετική διάταξη και θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση με την οποία τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται έως τα 27.300 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 21.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, ενώ τα περιουσιακά κριτήρια αυξάνονται έως τα 234.000 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 180.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση, ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου, καλύπτεται αποκλειστικά από το τραπεζικό σύστημα χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, με ημερομηνία αναφοράς για τον υπολογισμό της αύξησης την 30 ή .06.2022, για διάστημα 12 μηνών και αφορά σε στεγαστικά δάνεια ή και δάνεια
μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία.
Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών θα συνεχίσει να συνδράμει στην υλοποίηση του προγράμματος, εκδίδοντας τη βεβαίωση ευάλωτου με τα διευρυμένα, πλέον, κριτήρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πορτογαλία: Προς απαγόρευση η χρήση social media από εφήβους κάτω των 16 ετών
- Μητσοτάκης: Στις εκλογές θα κριθώ απέναντι στους αντιπάλους μου, όχι απέναντι στο χάος – Live η συνέντευξη
- Ιωάννης Τσακίρης (ΕΤΕπ): Με την επένδυση της Metlen στην παραγωγή γαλλίου, η Ελλάδα περνά από την περιφέρεια στο επίκεντρο
- ONEX RSIS: Σε εφαρμογή η στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.