ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θέμα ωρών η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ – Τι αλλάζει στις δόσεις για την πληρωμή του φόρου
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τις διασταυρώσεις και τα στοιχεία, που αντλούνται από το myDATA και επεξεργάζονται από τον ειδικό αλγόριθμο.
Με βάση αυτά, οι ελεγκτές συγκρίνουν τους φετινούς τζίρους με τη φορολογική συμπεριφορά περασμένων χρήσεων Αυτό συνέβη και με πολύ γνωστό εστιατόριο για ψάρι στην Βουλιαγμένη, από το οποίο ζητήθηκε να προσκομμίσει στοιχεία για προηγούμενες χρήσεις. Στην κατάληξη της έρευνας, διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων αξίας 200.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 48.000 ευρώ, μόνο για μία συγκεκριμένη περίοδο ελέγχου. Δηλαδή, το εστιατόριο έκανε το κόλπο με τα δελτία παραγγελίας, μην εκδίδοντας αποδείξεις για το σύνολο των δελτίων που είχε εκδώσει!
Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ευρώ – το 50%, δηλαδή, του ΦΠΑ, όπως προβλέπεται – και έχει αρχίσει φορολογικός έλεγχος για όλες τις χρήσεις, από το 2018 μέχρι σήμερα.
Τα στοιχεία που λαμβάνει η ΑΑΔΕ από τις πλατφόρμες delivery, και τα διασταυρώνει με το myDATA, έδειξαν ότι ψητοπωλείο στους Αμπελόκηπους δεν είχε εκδώσει 26.000 αποδείξεις, αξίας 143.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 34.000 ευρώ. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο των 17.000 ευρώ, και έχει αρχίσει αναλυτικός φορολογικός έλεγχος.
Ιταλικό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, στο τέλος κάθε ημέρας, εκδίδοντας τις τελικές αποδείξεις, ακύρωνε παραγγελίες που είχαν ήδη εκτελεστεί. Έτσι, βρέθηκε από το 2018 έως το 2022, να μην έχει δηλώσει 311.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 57.000 ευρώ. Πρόστιμο επιβλήθηκε και εδώ 28.500 ευρώ, ενώ διεξάγεται έλεγχος σε βάθος, των βιβλίων της επιχείρησης.
Διαβάστε επίσης
Αυξάνεται το επίδομα παιδιού, περισσότερα προνόμια για τους τρίτεκνους
Πληρωμές 60,3 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 19-23 Αυγούστου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαρδαλιάς από Ίλιον: Παραδόθηκαν οι 2 παιδικές χαρές από τις 8, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ
- ΚΠΙΣΝ: Αύριο στις 18:30 η ομιλία του Πρωθυπουργού για τον παραγωγικό μετασχηματισμό σε βιομηχανία και καινοτομία
- Πρέσβης Ιράν στο Ριάντ: Η Τεχεράνη επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων της με αραβικά κράτη του Κόλπου
- HΠΑ: Οι επιθέσεις κατά του Ιράν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 12 δισ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.