ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΑΔΕ: Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών με πελάτες για επιχειρήσεις με Ψηφιακό Πελατολόγιο
Στην ενοποίηση της χωρικής αρμοδιότητας των Ελεγκτικών Κέντρων (ΕΛΚΕ) Αττικής και Θεσσαλονίκης προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της.
Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από 1/1/2025 τα ΕΛΚΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν ως ενιαία ελεγκτική περιφέρεια και θα διενεργούν φορολογικούς ελέγχους ανεξάρτητα από την τοπική υπηρεσία στην οποία υπάγονται οι φορολογούμενοι.
Στα έξι ΕΛΚΕ θα υπάγονται οι φορολογούμενοι που ανήκουν στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στις ΔΟΥ Σάμου, Χαλκίδας, Κύμης και Κιλκίς, καθώς και στις ΔΟΥ του Νομού Θεσσαλονίκης.
Η χωρική διεύρυνση της ελεγκτικής αρμοδιότητας βελτιστοποιεί την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων της Αρχής και επιτρέπει στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να ενισχύσουν τη διαφάνεια στη λειτουργία τους, μεγαλώνοντας τη θεσμική και λειτουργική απόσταση μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο στο 21%
Αύξηση 2,9% στις τιμές κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το γ’ τρίμηνο
Χατζηδάκης στο Reuters: Μείωση του χρέους με δημοσιονομική πειθαρχία και φιλοεπενδυτική πολιτική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louis Vuitton: Στο απόγειό της με το αστέρι της να λάμπει στο Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση με τους CEOs φαρμακευτικών εταιρειών για το clawback
- Ανατροπή στη Ναυτιλία: Ραγδαίες αλλαγές φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί το «φιλέτο» της Neoset στο Ψυχικό και η ιστορική ποτοποιία «Μακεδονική» στη Δράμα