• Οικονομία

    13 χρόνια ΓΕΜΗ: Ανάγκη αναβάθμισης και διασύνδεσής του με το Δημόσιο

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης


    Η ανάγκη αναβάθμισης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου ΓΕΜΗ και η ευρύτερη διασύνδεσή του με τις υπόλοιπες βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, αποτέλεσαν το κύριο θέμα και τα βασικά συμπεράσματα της μεγάλης εκδήλωσης, που διοργάνωσε χθες, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με θέμα ««13 χρόνια Γ.Ε.ΜΗ. και Υπηρεσία Μίας Στάσης – Προκλήσεις και Προοπτικές για το Μέλλον».

    Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο της επιμελητηριακής κοινότητας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και φορέων της κυβέρνησης, της πολιτικής και του ευρύτερου Δημοσίου Βίου.

    Τα χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν, η ιστορική αναδρομή της εκκίνησης, η παρουσία και οι τοποθετήσεις των πρωτεργατών του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, δημιούργησαν ατμόσφαιρα συγκίνησης αλλά και ουσιαστικής συζήτησης, για την εξέλιξη δυο εκ των σημαντικότερων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις της Χώρας: το Γ.Ε.ΜΗ και την Υπηρεσία Μίας Στάσης.

    Την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλος Ραβάνης, ο οποίος εστίασε στη σπουδαιότητα του Γ.Ε.ΜΗ. και της Υπηρεσίας Μίας Στάσης, από την ιστορική στιγμή της πρώτης εγγραφής επιχείρησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας στην οδό Ακαδημίας, τα 13 χρόνια που ακολούθησαν και την προσφορά του μητρώου και της υπηρεσίας, καθώς και τις προοπτικές του μέλλοντος.

    «Οι απαιτήσεις των ίδιων των επιχειρήσεων αυξήθηκαν, οι ανάγκες της αγοράς διαφοροποιήθηκαν, οι επιταγές της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε, να εναρμονιστούμε και να βελτιώσουμε το Εμπορικό μας Μητρώο, που είναι ο καθρέφτης της επιχειρηματικότητας της Χώρας μας.

    Τα Επιμελητήριά μας, πρέπει να αφήσουν το ισχυρό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του Γ.Ε.ΜΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραβάνης.

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Ιωάννης Μασούτης, στον χαιρετισμό του, σημείωσε ότι το ΓΕΜΗ έχει εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο και ότι η ΚΕΕΕ περιμένει, τόσο από τα επιμελητήρια όσο και από την κυβέρνηση, τις προτάσεις για να εξελιχθεί περαιτέρω.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών – Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρωμή 5,68 εκατ. ευρώ σε 1.686 δικαιούχους

    Απάντηση Χατζηδάκη στις καταγγελίες των λογιστών: Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις

    Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ