• Οικονομία

    120 δόσεις: Διαρκώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον των φορολογουμένων για ένταξη στη ρύθμιση

    • NewsRoom
    120 δοσεις


    Όλο και μεγαλύτερο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των φορολογουμένων να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία.

    Η ένταξη στη «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας» αποφέρει ήδη τα πρώτα κέρδη για τα ταμεία του Δημοσίου, που έχουν γεμίσει, έως τώρα, με 195 εκατ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες Αρχές εκτιμούν ότι, όσο πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πυκνώνουν.

    Στο αυξημένο ενδιαφέρον των φορολογουμένων να ενταχθούν στις 12ο δόσεις έχει συμβάλλει τόσο η μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων στο 3%, όσο και η ελάχιστη δόση στα 20 ευρώ.

    Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της Φορολογικής Διοίκησης, υπάρχουν δύο ακόμη βασικοί λόγοι που ενθαρρύνουν τους φορολογούμενος να εισαχθούν στη ρύθμιση, καθώς οι λόγοι αυτοί έχουν επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις.

    Συγκεκριμένα, ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την αναστολή των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. Ο δεύτερος παράγοντας αφορά σε όσους παρέλειψαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, και τώρα, εάν εκπληρώσουν, έστω εκπρόθεσμα, τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μπορούν να εντάξουν αυτές τις οφειλές στις 120 δόσεις.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης, προκύπτουν τα εξής:

    -Πλήθος Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 228.644

    -Ποσό Κεφαλαίου Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 1.385.809.695 ευρώ

    -Ποσό Προσαυξήσεων Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 418.536.324 ευρώ

    -Συνολικό Ρυθμιζόμενο Ποσό Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 1.804.346.019 ευρώ

    -Συνολικό Ποσό Είσπραξης Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 193.891.650 ευρώ.

    Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, η πορεία της ρύθμισης και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτήν παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από το υπουργείο Οικονομικών, με τεχνικές συσκέψεις. Η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται στην ρύθμιση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι θεωρείται πως η επιτυχία της θα αποτελέσει «σημαντικό όπλο» της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών από τον Σεπτέμβριο.



    ΣΧΟΛΙΑ