• newsletter

    Νέα πνοή στα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας από τον ΟΠΑΠ


    Σε δυο εξαιρετικά σημαντικά έργα έχει προχωρήσει ο ΟΠΑΠ, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διέπει την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ έχει αναλάβει την ανακαίνιση των δυο πιο μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας: του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού». Η κ. Γεωργία Λασσανιάνου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΟΠΑΠ, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Πιστοί στην δέσμευσή μας συνεχίζουμε το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά υπηρεσίες νοσηλείας υψηλού επιπέδου.”

    opap-erga (2)

    Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» γίνεται ανακαίνιση της Α΄& Β΄ ορθοπεδικής  νοσηλευτικής μονάδας του 2ου ορόφου, της κεντρικής εισόδου και των δύο κλιμακοστασίων, από το υπόγειο έως τον 7ο όροφο. Οι υπεύθυνοι του έργου, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια, έχουν προχωρήσει σε χρωματικές αλλαγές, διακοσμητικές παρεμβάσεις, οικοδομικές επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού  εξοπλισμού.

    opap-erga (4)

    Μάλιστα, ο κ. Μανώλης Παπασάββας, Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», δηλώνει πως: “Είναι μεγάλη η διαφορά της ξενοδοχειακής υποδομής, που υπήρχε πριν μ’ αυτή που έχει δημιουργηθεί τώρα και κάτι ανάλογο θα γίνει και στην ορθοπεδική κλινική και το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε θα συνεχιστεί και σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του νοσοκομείου μας και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Είναι ένα έργο σημαντικό για το νοσοκομείο μας.”

    Αντίστοιχες είναι οι βελτιωτικές εργασίες που πραγματοποιούνται και στο νοσοκομείο «Π. & Α. Κυριακού», οι οποίες πρόκειται να αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα του κεντρικού κλιμακοστασίου, μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ,  συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, από το ισόγειο έως και τον 6ο όροφο.

    Ο ΟΠΑΠ, μέσω αυτών των ανακαινίσεων, επιχειρεί την αναβάθμιση της λειτουργικότητας όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων, προκειμένου να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των μικρών παιδιών και των γονέων τους.

    opap-erga (3)

    Συγχρόνως, γνωρίζοντας καλά πως η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του, η εταιρεία προχωρά στη βελτίωση του θεραπευτικού περιβάλλοντος, μέσω της διακόσμησης και των χρωματικών αλλαγών, με στόχο τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά.

    Βέβαια, επειδή οι ανακαινίσεις αυτές γίνονται σε χώρους, όπου απαιτείται προσοχή και ησυχία, όσοι συμμετέχουν στο έργο λειτουργούν με μεγάλη διακριτικότητα, σχεδόν χειρουργικά, αφού κάνουμε λόγο για νοσοκομειακούς χώρους και δεν πρέπει να δημιουργούνται, για παράδειγμα,  θόρυβοι και σκόνες. Αυτά αναφέρει η Αλεξάνδρα Ρομοσιού, Πολιτική Μηχανικός ΕΜΠ,που έχει τη Διεύθυνση του Έργου, συμπληρώνοντας πως: “Πρέπει να δούμε τώρα που φτιάχνουμε, ας πούμε, ένα κλιμακοστάσιο από πού θα διοχετεύεται ο κόσμος και πού θα είναι οι προσβάσεις και συνεπώς είναι όπως είπα και πριν μια χειρουργική επέμβαση σ’ ένα κτίριο που είναι ζωντανό, εν λειτουργία.”



    ΣΧΟΛΙΑ