array(0) {
}
        
    
Menu
-0.66%
Τζίρος: 246.05 εκατ.

ΗΠΑ: Σταματά η έρευνα κατά του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ

My Story

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου στο My Story: Το μυστικό της επιτυχίας Aktor – Attica Bank και οι εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή

Οι Ειδοί του Μαρτίου έφεραν ένα απρόσμενο καλοκαιράκι με όμορφες ηλιόλουστες μέρες, αλλαγή γκαρνταρόμπας και πιο εξωστρεφή διάθεση.

Η σύντομη διαδρομή εκτός τειχών προς τις εγκαταστάσεις του ομίλου Aktor αποκάλυψε μια φύση που ξυπνάει και υποδέχεται την Άνοιξη.

1

Αέρας ανανέωσης έπνεε και στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων όπου είχε στηθεί το γύρισμα. Η συρόμενη πόρτα άνοιξε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου βγήκε από το γραφείο του με μαύρο κουστούμι, λευκό πουκάμισο και ένα κινητό στο χέρι που δύσκολα αποχωρίζεται.

Οι συστάσεις επισφραγιστήκαν με μια δυνατή, σταθερή χειραψία, κίνηση που, όπως λένε, φανερώνει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα.

Στα 58 του σήμερα μετράει κοντά τριάντα χρόνια εμπειρίας στον κατασκευαστικό κλάδο και τα δημόσια έργα, ενώ αποδίδει την επιτυχία του ομίλου Aktor την τελευταία διετία στις γρήγορες αποφάσεις και στη σύμπνοια απόψεων μεταξύ εταίρων.

Με ένα σερί hot deals σε ένα μείγμα δραστηριοτήτων, ο επίμονος και αποτελεσματικός manager και συνιδιοκτήτης -που μαζί με τους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη αποτελεί μια ισχυρή επιχειρηματική τριπλέτα- ακολουθεί μια προωθημένη στρατηγική με το βλέμμα στραμμένο στην κορυφή του τεχνικού κλάδου.

Ανοίγουμε το κεφάλαιο «Μετρό Θεσσαλονίκης» με το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού που όρισε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα παράδοσης. Πώς κατάφεραν -και τι συνετέλεσε- παρά το άγχος να εκτελέσουν το μεγάλο έργο εμπροθέσμως;

Μιλάει για την ελληνική οικονομία και πόσο συνέβαλε το Ταμείο Ανάκαμψης στο να γίνει ένα μικρό, αν και κατά τη γνώμη του μεγάλο, θαύμα που άλλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και σε όσους Ευρωπαίους μάς κουνούσαν παλιότερα το δάκτυλο.

Συνδέει την σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού με το brain gain, πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα τραβήξουν πίσω στη χώρα τους έλληνες επιστήμονες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσαν πρόσφατα τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών για τη νέα γενιά AKTOR4TheFuture ώστε να δημιουργηθεί ένα φυτώριο ικανών στελεχών.

Σε τι φάση βρίσκεται το rebranding του ομίλου Aktor και ποιος ο στόχος;

Περιγράφει τους πολλαπλούς κλάδους δράσης και την επιδίωξη για απεξάρτηση από τις μεταβολές του κατασκευαστικού χώρου.

Η ανάπτυξη της εταιρείας περιλαμβάνει και σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ καθώς και στις παραχωρήσεις, δύο ακόμη mega deals που ανακοινώθηκαν σε διάστημα λίγων ημέρων.

Φτάνουμε στο τολμηρό εγχείρημα της επενδυτικής εταιρείας Thrivest Holdings (συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου) να μπει στον τραπεζικό κλάδο με την πρωτοβουλία της συγκρότησης του 5ου πόλου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με τη συγχώνευση της Παγκρήτιας και της Αttica Bank.

Παράλληλα, η γνωριμία με τη δυναμική CEO της Αttica Bank, Ελένη Βρεττού, ανοίγει ένα ευτυχισμένο κεφάλαιο στην προσωπική του ζωή και σύντομα τελείται και ένας πραγματικός γάμος μεταξύ τους, απόρροια ενός κεραυνοβόλου έρωτα, όπως συνομολογούν!

«Είναι η ευφυέστερη γυναίκα που γνωρίζω… Η καλύτερη επιλογή να διαχειριστεί αυτήν την τράπεζα… Με εντυπωσιάζει ο τρόπος που εξισορροπεί τις επαγγελματικές ευθύνες, δεν βάζει στο βωμό της επαγγελματικής επιτυχίας τη σχέση με τα παιδιά της (από προηγούμενο γάμο), ασχολείται με να τους δώσει αρχές, να τα κάνει καλούς ανθρώπους», λέει με θαυμασμό ο Αλέξανδρος Έξαρχου.

Πώς καταφέρνουν να αφήνουν πίσω τα επαγγελματικά θέματα της συνεργασίας τους προς όφελος της οικογενειακής ηρεμίας;

Ακόμη, ιεραρχεί την πυραμίδα αξιών στη ζωή του, την αδυναμία που έχει στις τρεις μεγάλες κόρες του από προηγούμενους γάμους και την ανάγκη του να φροντίζει όσους αγαπάει.

«Περιβάλλεστε από πολλές γυναίκες… Πώς είναι η ζωή με τόσες γυναίκες», τον ρωτάω γελώντας.

«Υπάρχουν δύσκολες στιγμές…», απαντάει με γέλια.

«…Αλλά, όπως λέει και η παροιμία, στους καλούς ανθρώπους ο Θεός δίνει κόρες», συμπληρώνει κλείνοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελένη Βρεττού στο My Story: Η πρόκληση με την Attica Bank, ο γάμος, ο ρόλος της μητέρας και οι φιλοδοξίες της επίμονης τραπεζίτισσας

My Story: Ο Οδυσσέας Αθανασίου μας ξεναγεί στο Ελληνικό – «Ζω και αναπνέω για να το δω να κατοικείται το 2027»

Αλεξάντρ Γκριμάλντι: Ο άγνωστος γιος του Αλβέρτου του Μονακό ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων κλειδί για την απασχόληση στην ελληνική αγορά
Αλέξανδρος Εξάρχου: Η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει καλύτερα από οποιονδήποτε την διεθνή ενεργειακή κρίση
Το super ράλι των «3», τα 4 δισ. του Στάσση και τα deals με ΜΕΤΑ και Google, το big deal του Κωνσταντακόπουλου, πώς ο Βορίδης έλιωσε τον Σκέρτσο, το νέο beef Κοβέσι – Άδωνι, μια σκαφάτη βραδιά στο Barbarossa και η Άννα Διαμαντοπούλου στο My Story
Ελένη Βρεττού: Οι τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης της CrediaBank και το νέο στοίχημα στον τραπεζικό ανταγωνισμό
Αλέξανδρος Εξάρχου (AKTOR): «Οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες LNG με τις ΗΠΑ κρίσιμες για σταθερό εφοδιασμό» (Βίντεο)
Αλέξανδρος Εξάρχου: Ο κάθετος διάδρομος θα προχωρήσει και θα αποδώσει περισσότερα από τα αναμενόμενα
Αλέξανδρος Εξάρχου: Η ενεργειακή ασφάλεια είναι εθνική ασφάλεια – O Κάθετος Διάδρομος, εργαλείο γεωπολιτικής εξισορρόπησης
Γιατί έκανε βουτιά η Aegean και η αύξηση των εισιτηρίων, όλη η αλήθεια για την Ευρώπη Holdings, οι «τυφλές» κάμερες του Χούμπαυλη, το adios του Δασκαλόπουλου και η «τζάμπα» ανταρσία των «γαλάζιων»
BOAK: Μπαίνουν οι μπουλντόζες στο τμήμα Χανιά–Ηράκλειο
Πώς ένας θεσμικός με μια δισκέτα γκρέμισε τις τράπεζες, το story των 5, το παρασκήνιο για το deal της Βally΄s, o Ρέστης… εστιάτορας, ο πειρατής εφοπλιστής, ο αιφνιδιασμός από τον Δασκαλόπουλο, οι 26 αντιεισαγγελείς του ΑΠ, και ο Σκέρτσος εξωγήινος