• Most Popular

    The wise man: Προς καταγγελία δανείων για μεγαλοεκδότη από τις τράπεζες και η κρίσιμη ημερομηνία για τον Μ. Σάλλα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    To «ισόβιο» διευθυντικό στέλεχος της ΕΑΒ που δεν πατάει ποτέ 

    Τις πάλαι ποτέ δόξες του κρατικού μηχανισμού περασμένων δεκαετιών φαίνεται ότι ζήλεψε ανώτερο στέλεχος της ΕΑΒ το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε διευθυντική θέση. Όπως πληροφορείται η στήλη το συγκεκριμένο στέλεχος όχι μόνο δουλεύει ελάχιστα και “πατά” όποτε θέλει στην ΕΑΒ, αλλά παράλληλα η εταιρεία του πληρώνει και τις βενζίνες. Ναι καλά διαβάσατε.

    Tι και αν η χώρα εδώ και επτά χρόνια έχει μπει στα Μνημόνια, μισθοί και συντάξεις έχουν κοπεί και η κοινωνία έχει γονατίσει. Κάποιοι δεν λένε να βάλουνε μυαλό. Για ευνόητους λόγους δε λέμε ονόματα ούτε και τη διευθυντική θέση που κατέχει.

    Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το συγκεκριμένο στέλεχος φέρει το παρατσούκλι ο «ισόβιος», διότι όπως πληροφορείται η στήλη βρίσκεται στη θέση που είναι εδώ και πολλά χρόνια, δίχως ποτέ κανείς να τον ακουμπήσει.

    Η Ιntrasoft ο διαγωνισμός και το έτος καινοτομίας

    Αλέξανδρος Μάνος. Επικεφαλής Intrasoft
    Αλέξανδρος Μάνος. Επικεφαλής Intrasoft

    Ως Έτος Καινοτομίας ανακηρύσσει το 2017 η εταιρεία πληροφορικής Intrasoft. Στα πλαίσια αυτού θα προκηρύξει διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας, με στόχο την προώθηση της δημιουργίας και της δυναμικής ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων και την μετέπειτα ένταξή τους στην διεθνή αγορά. O Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Intrasoft International δήλωσε : «Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Intrasoft και το επιβεβαιώνουμε με την ενίσχυση των δράσεων μας για την υποστήριξη νέων ιδεών τόσο στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε όσο και εσωτερικά στην εταιρεία μας».

    Επίσης πληροφορούμαστε ότι θα διοργανώσει διαγωνισμό καινοτομίας για το σύνολο των θυγατρικών και υποκαταστημάτων της και θα υποστηρίξει τη νικήτρια ομάδα, προκειμένου να αναπτύξει την προτεινόμενη δράση της.

    Σε επόμενο στάδιο, εξετάζεται η δημιουργία ενός online hub για την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές της στον τομέα της καινοτομίας.

    Εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της ΛΑΡΚΟ κατά της Κομισιόν

    Στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδικάζεται την Πέμπτη η προσφυγή της ΛΑΡΚΟ κατά δύο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για δύο αποφάσεις που είχε λάβει κατά το παρελθόν η Κομισιόν. Η μία για παράνομη κρατική ενίσχυση ύψους 136 εκατ. ευρώ και η δεύτερη κατά απόφασης η οποία όπως πληροφορείται η στήλη αναφέρει ότι το ποσό αυτό θα βαρύνει τη ΛΑΡΚΟ ακόμη και αν πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

    Να σημειωθεί ότι η ΛΑΡΚΟ πάντως δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες καθώς έχει ζημίες. Αν βέβαια σκεφτεί κανείς ότι είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρισμού στη χώρα, τότε ίσως η επιβίωσή της αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τη ΔΕΗ.

    Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα ενδιαφέρον από την Μυτιληναίος για την ΛΑΡΚΟ.

    Νέα ζητήματα για μεγαλοεκδότη  

    illustrate the wise manΝέος μεγάλος πονοκέφαλος έρχεται από το χώρο των μέσων ενημέρωσης στις τράπεζες. Μεγάλο συγκρότημα πρέπει να καταβάλει τόκους για τα υπέρογκα δάνεια του σε λίγες ημέρες δηλαδή στις 12 Φεβρουαρίου. Χρήματα για να πληρωθούν οι τόκοι δεν υπάρχουν διαθέσιμα (όπως τουλάχιστον λένε στις τράπεζες) και οι τραπεζίτες που πλέον είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ανησυχούν για παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση παρά την καταγγελία των δανείων.

    Οι τραπεζίτες σκέφτονται να μην καταγγείλουν αμέσως τα δάνεια. Η σκέψη που υπάρχει είναι να ανταλλάξουν κάποιες τυπικές επιστολές και αντί η καταγγελία των δανείων να γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου , να μεταφερθεί λίγες εβδομάδες μετά.

    Μιχάλης Σάλλας

    Μιχάλης Σάλλας.
    Μιχάλης Σάλλας. τραπεζίτης

    Το μυαλό του Μιχάλη Σάλλα βρίσκεται πλέον στην Παγκρήτια Τράπεζα καθώς στις 31 Ιανουαρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας. Ο ίδιος ήδη μετακόμισε στα καινούργια του γραφεία κοντά στην Μητρόπολη Αθηνών από όπου και θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα του. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται όλο η ομάδα του Κρητικού τραπεζίτη. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνει μόνο στην Παγκρήτια τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ