• Most Popular

    Αχρείοι! Πιάνουν στο στόμα τους τον Παύλο Μπακογιάννη, την ώρα που υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17Ν

    Ρένα Δούρου

    Ρένα Δούρου


    Τουλάχιστον αλγεινή είναι η εντύπωση που προκαλεί η χθεσινή ανάρτηση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 29 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη, το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, σημαδεύοντας ανεξίτηλα την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και τις ζωές των οικείων του πολιτικού.

    Σωστά μιλάει η κ. Δούρου, όταν λέει για τον Παύλο Μπακογιάννη ότι εξέφραζε το οικουμενικό αίτημα της υπέρβασης εκείνων των κομματικών στεγανών που εμποδίζουν τη συναντίληψη για την πρόοδο του τόπου. Ότι ήταν ένας πολιτικός που είδε την Ιστορία, όχι μέσα από τα γυαλιά του μίσους, αλλά μέσα από τα γυαλιά της συμφιλίωσης.

    Όμως, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς από ποια θέση μιλάει η κ. Δούρου. Από τη θέση του στελέχους ενός κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, που στα δικαστήρια υπερασπιζόταν τους εκτελεστές, ενώ ακόμη και σήμερα θεωρεί ότι οι δολοφόνοι της 17Ν είναι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για ιδανικά;

    Η κ. Δούρου, στα όσα συγκεχυμένα αναφέρει, παραλείπει επίσης να πει ότι ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη κάθε τόσο κυκλοφορεί ελεύθερος, απολαμβάνοντας την ανεκτικότητα της Δημοκρατίας, ενώ το θύμα του δεν είχε κανένα περιθώριο επιλογής εκείνο το πρωινό.

    Δίχως ίχνος ντροπής και με περισσή υποκρισία η κ. Δούρου έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη μνήμη του πολιτικού, που θέλησε να ενώσει τους Έλληνες σε μια περίοδο ακραίας πόλωσης και διχασμού, νομίζοντας ότι η κοινωνία έχει ξεχάσει αυτά που έχει πει και έχει κάνει το κόμμα της, φέρνοντας ξανά τον διχασμό και την πόλωση, ανακυκλώνοντας πάθη του παρελθόντος, εξουσιάζοντας την Ελλάδα με την εμφυλιοπολεμική φράση «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

    Νομίζει ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χώριζε την Ελλάδα σε «γερμανοτσολιάδες», «εγκάθετους της τρόικας», «προδότες» από τη μια και δήθεν αντιστασιακούς και πατριώτες από την άλλη, την περίοδο 2011-2014, για να έρθει μετά η κυβέρνηση Τσίπρα και να ματαιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο όσες προσδοκίες είχε καλλιεργήσει.

    Νομίζει ότι η κοινωνία έχει ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε έναν αστερίσκο στην καταδίκη βιαιοτήτων εναντίον αντίπαλων πολιτικών, λέγοντας ότι είναι έκφραση αγανάκτησης και θυμού των πολιτών.

    Για όλα τα παραπάνω η κ. Δούρου -και κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν έχει δικαίωμα να μιλά για τον Παύλο Μπακογιάννη, έναν άνθρωπο που έφερε κοντά την συντηρητική παράταξη με την Αριστερά, που μίλησε για συνεννόηση, διάλογο και συναίνεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ημέρα Μνήμης: Η άνανδρη δολοφονία του Π.Μπακογιάννη από τη 17Ν, σαν σήμερα το 1989

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ημέρα Μνήμης: Η άνανδρη δολοφονία του Π.Μπακογιάννη από τη 17Ν, σαν σήμερα το 1989



    ΣΧΟΛΙΑ