• Mononews TV

    Wind – Nova: Το σχέδιο συγχώνευσης και τι προβλέπει – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η «ένωση» των εταιρειών Wind-Nova, καθώς δημοσιεύτηκε το σχέδιο συγχώνευσης, σύμφωνα με το οποίο η νέα εταιρεία θα φέρει το όνομα της Nova ωστόσο θα λειτουργεί με το ΑΦΜ της Wind.

    Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, η Wind είναι εκείνη που θα απορροφήσει τον όμιλο της Nova, δηλαδή τις εταιρείες Νova Τηλεπικοινωνίες Μονοπρόσωπη ΑΕ, Nova Broadcasting Μονοπρόσωπη και NetMed Διαχειριστικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη.

    Όπως αναφέρεται στο σχέδιο συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Wind ανέρχεται στα 45,39 εκατ. ευρώ, ενώ της Νova Τηλεπικοινωνίες στα 112,07 εκατ. ευρώ, της Nova Broadcasting στα 73,89 εκατ. ευρώ και της NetMed στα 2,96 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον ισολογισμό μετασχηματισμού των εταιρειών που απορροφώνται, η καθαρή θέση, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, της Nova Broadcasting ήταν αρνητική κατά 204,5 εκατ. ευρώ και της NetMed κατά 0,91 εκατ. ευρώ.

    Μεταξύ άλλων, στη Wind εισφέρεται ως περιουσιακό στοιχείο και η άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης που είχε εξασφαλίσει η Nova Broadcasting (πρώην Forthnet Media).

    «Ενόψει των διαμορφωμένων στην αγορά συνθηκών και των προκλήσεων, η συγχώνευση θα οδηγήσει στην συνένωση των εταιρειών σε μία οντότητα, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικά ποιοτικά και οικονομικά οφέλη στην ενιαία εταιρεία, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας, την βελτίωση των λειτουργιών της και της διοικητικής παραγωγικότητάς της, καθώς και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων της», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο συγχώνευσης, στο οποίο περιέχονται τα οικονομικά στοιχεία των, υπό απορρόφηση, εταιρειών (ίδια κεφάλαια, υποχρεώσεις, κ.ά.).

    Πλέον, η νέα Nova θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, δηλαδή σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση, αποτελώντας την 2η μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας σε σταθερή τηλεφωνία / ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση.

    Μέχρι το 2027, όπως έχει εξαγγείλει η μητρική εταιρεία, η United Group προτίθεται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα επενδύσεις έως 2 δισ., που θα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών και περαιτέρω επέκταση του δικτύου 5G.

    Το μετοχικό κεφάλαιο της Wind ανέρχεται 45.393.762 ευρώ, διαιρούμενο σε σαράντα πέντε εκατομμύρια τριακόσιες ενενήντα τρεις χιλιάδες επτακόσιες εξήντα δύο ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1,00) η καθεμία.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ