• Mononews TV

    Βρούτσης-Παπαστεργίου: Με ταυτοπροσωπία η είσοδος στα γήπεδα μέσω gov.gr wallet – mononewsTV

    • NewsRoom

    Υπό νέο καθεστώς θα ανοίξουν τα γήπεδα από 13 Φεβρουαρίου, που βασικό στόχο θα έχουν τη προστασία των πολιτών και την καταπολέμηση της βίας, τόνισε ο υφυπουργός Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των νέων μέτρων.

    Όπως είπε ο κ. Βρούτσης στον πυρήνα των νέων μέτρων, όπως προβλέπει το σχετικό σχέδιο νόμου, βρίσκεται η λειτουργία καμερών -αρχικά- στα 14 γήπεδα ποδοσφαίρου- και η ταυτοποίηση των φιλάθλων στα εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνου.

    Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν οι δύο Υπουργοί, από τις 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες και διατάξεις που αφορούν την λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας, που θα τη κάνουν πιο αποτελεσματική.

    Επίσης από 7 Μαρτίου όλες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ σε Super League και Basket League, είναι υποχρεωμένες να τοποθετήσουν κάμερες οι οποίες θα ελέγχουν τα γήπεδα.

    Ο κ. Βρούτσης κατέστησε σαφές ότι όσες ομάδες δεν ακολουθήσουν τους νέους κανόνες, δεν θα μπορούν να υποδεχθούν φιλάθλους στα γήπεδα.

    Επίσης κατά τη διάρκεια των αγώνων, οποιαδήποτε στιγμή διαπιστωθεί ρίψη κροτίδας ή ρίψη οποιουδήποτε αντικειμένου, το γήπεδο θα αδειάζει και θα διακόπτεται το ματς.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ