• Mononews TV

    Renault: Πουλάει τη Lada έναντι ενός ρουβλίου και αποχωρεί από τη Ρωσία – mononewsTV


    Η Renault συμφώνησε να πουλήσει την αξίας 2,2 δισ. ευρώ ρωσική μονάδα της σε κρατικούς οργανισμούς έναντι συμβολικού τιμήματος, αποχωρώντας από τη χώρα.

    Το πλειοψηφικό μερίδιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην AvtoVaz -η οποία κατασκευάζει τα Lada– θα δοθεί στο κρατικό ινστιτούτο έρευνας για τα αυτοκίνητα, γνωστό ως NAMI. Παράλληλα, η πόλη της Μόσχας θα αναλάβει το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Renault κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας τα περιουσιακά στοιχεία θα αλλάξουν χέρια έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ρουβλίου, όμως η Renault διατηρεί την επιλογή της επαναγοράς του ποσοστού της στην AvtoVaz για τα επόμενα έξι χρόνια.

    Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τη Renault στη Ρωσία, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία κατείχε το 68% της AvtoVaz. Οι ρίζες της γαλλικής εταιρείας στη χώρα, η οποία έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, προέρχονται από μια συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που υπογράφηκε το 2007 μεταξύ του πρώην επικεφαλής της Carlos Ghosn και ενός κορυφαίου συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ