• Mononews TV

    Πώς είναι η καραντίνα στο βορειότερο μέρος του πλανήτη

    • NewsRoom

    Σε καραντίνα έχει τεθεί ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας. Πώς, όμως, διαφέρει σε κάθε μέρος και ειδικότερα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως εκείνες της Αρκτικής;

    Οι Βορειοδυτικές Περιφέρειες (ή αλλιώς Northwest Territories) είναι διοικητική υποδιαίρεση του Καναδά και σε μεγάλο βαθμό εκτείνονται στον Αρκτικό Κύκλο.

    Το μέγεθός τους είναι διπλάσιο από αυτό του Τέξας, αλλά ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 44.000 κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε μικρές κοινότητες.

    Λόγω του ότι οι συγκεκριμένες περιοχές είναι αρκετά απομακρυσμένες, το κακό σύστημα υγείας σε συνδυασμό με το ότι ο ιθαγενής πληθυσμός είχε ιστορικό σε αντίστοιχες ασθένειες, είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απαντήσουν γρήγορα και με αποτελεσματικότητα στην εξάπλωση της επιδημίας.

    Αφού, δηλαδή, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην επικράτεια, τα σύνορα έκλεισαν και εφαρμόστηκαν αυστηρά μέτρα αυτοαπομόνωσης.

    Ασφαλώς, λόγω αυτών των μέτρων, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν πλέον να δουλέψουν. Για παράδειγμα, ο Pat Kane, φωτογράφος από το Yellowknife, αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές από τις δουλειές του.

    Κάπως έτσι, η γυναίκα του τού πρότεινε να φωτογραφίζει τους φίλους του, που βρίσκονται σε καραντίνα, έξω από τα παράθυρα των σπιτιών τους.

    Έτσι, μέσα από αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ του Atlantic, ακολουθούμε τον Pat μια μέρα στη ζωή του στην Αρκτική, τις μέρες της κοινωνικής απομόνωσης και του lockdown.



    ΣΧΟΛΙΑ