ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Drone καταγράφει το βομβαρδισμένο τοπίο στο λιμάνι της Βηρυτού, μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της πόλης και σκόρπισαν τον όλεθρο.
Εικόνες αποκάλυψης που φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, την ώρα που 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, τουλάχιστον 5.000 είναι τραυματίες και 135 έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι ακόμα αγνοούμενοι, που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αιτία της έκρηξης είναι η αδράνεια και αμέλεια ετών, σχετικά με την αποθήκευση επικίνδυνου εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη, ο πρωθυπουργός και η προεδρία δήλωσαν πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μια πυρκαγιά ξεκίνησε από την αποθήκη 9 του λιμανιού και επεκτάθηκε στην αποθήκη 12, όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν επιθυμεί μια παγκόσμια σύρραξη αλλά η κατάσταση διεθνώς φαίνεται πολύ επικίνδυνη
- Οι μισοί ναυτικοί θέλουν να εγκαταλείψουν την θάλασσα – Οι βασικοί λόγοι είναι ότι δεν βγαίνουν στην στεριά, άγχος για τις επιθεωρήσεις και ψυχολογικά προβλήματα
- Daniel Susskind: Το μέλλον με την AI δεν είναι προδιαγεγραμμένο, έχουμε επιλογές ως ανθρωπότητα
- Το δολάριο ΗΠΑ ανακάμπτει από τα χαμηλά τετραετίας, καθώς ο Κέβιν Γουόρς προτάθηκε για νέος πρόεδρος της Fed
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.