• Mononews TV

    Ο Χρήστος Χαρπαντίδης σε ρόλο «υπουργού Εξωτερικών» για την PMI – mononewsTV


    Νέο ρόλο με παγκόσμια πλέον εμβέλεια αναλαμβάνει o Χρήστος Χαρπαντίδης στη Philip Morris International, την πολυεθνική των 80.000 εργαζομένων.

    Ο Έλληνας μάνατζερ από υπεύθυνος 12 χωρών ως αντιπρόεδρος ΝΑ Ευρώπης, αναλαμβάνει ανώτατος αντιπρόεδρος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις στις 180 χώρες όπου δραστηριοποιείται ο αμερικανικός κολοσσός, μια εταιρεία κεφαλαιοποίησης 141 δισεκ. δολαρίων.

    Φυσική εξέλιξη μετά το success story της Παπαστράτος

    Μια εξέλιξη που αποτελεί φυσική συνέχεια για τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με τον μετασχηματισμό μιας εκ των κορυφαίων τεχνολογικών βιομηχανιών στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, της οποίας ηγήθηκε τα τελευταία χρόνια. Της Παπαστράτος και του success story που γράφτηκε για την ελληνική ιστορική καπνοβιομηχανία όταν σχεδόν μετά από εννέα δεκαετίες αποφάσιζε να σταματήσει την παραγωγή τσιγάρων και να βάλει στις γραμμές παραγωγής τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού.

    Μετά την επιμονή του Χρήστου Χαρπαντίδη, που πίστεψε στο smoke free όραμα της Philip Morris International και ανέλαβε το ρίσκο και την ευθύνη να υλοποιήσει τον μετασχηματισμό της Παπαστράτος από κορυφαία καπνοβιομηχανία σε εταιρεία τεχνολογίας.

    Ένα δύσκολο εγχείρημα, που ο κ. Χαρπαντίδης έβαλε σε μια εποχή αβεβαιότητας, στα «πέτρινα χρόνια» των μνημονίων, πείθοντας τη μητρική να εμπιστευτεί την Παπαστράτος και την Ελλάδα ώστε με ένα τεράστιο επενδυτικό πλάνο να γίνει το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, το τρίτο σε όλο τον κόσμο που θα παρήγαγε για τον όμιλο τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού μέχρι να  υλοποιήσει βήμα-βήμα την πορεία προς τη νέα εποχή.

    Ένα στοίχημα που κερδήθηκε με το κοντέρ των συνολικών επενδύσεων της Παπαστράτος στην Ελλάδα από την εποχή που έσβησε το φουγάρο της ιστορικής καπνοβιομηχανίας και άρχισε ο μετασχηματισμός σε μια εταιρεία πρότυπο να γράφει πάνω από 700 εκατ. ευρώ και την ίδια την Παπαστράτος να αναβαθμίζεται το 2023 από τη μητρική ως διοικητικό κέντρο 12 χωρών, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ