• Mononews TV

    Νίκος Εμμανουηλίδης (Nestle): Οι νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους και της αύξησης των πρώτων υλών να αποτελούν μία δύσκολη εξίσωση, η Nestle Ελλάς με προωθητικές ενέργειες συγκρατεί την πτώση της κατανάλωσης του καφέ.

    Παράλληλα προχωρά σε νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3 εκατ. ευρώ χτίζοντας άμυνες απέναντι στις νέες προκλήσεις που ακολούθησαν την κρίση της πανδημίας.

    Στην κατεύθυνση αυτή, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης στο περιθώριο της παρουσίασης για τις περιβαλλοντικές δράσεις της εταιρείας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή νέων αποθηκευτικών χώρων όπου θα φυλάσσονται ως 2.000 τόνοι καφέ.

    Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 και σε δεύτερη φάση αναμένεται να μπουν σε αυτή νέα ρομποτικά συστήματα.

    Ταυτόχρονα, μέσα στο 2023 η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου με στόχο να αξιοποιήσει περαιτέρω εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σε μια επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ.

    Επιπλέον η εταιρεία επένδυσε σε δύο σύγχρονα ρομποτικά συστήματα που δίνουν ευελιξία στη διαδικασία συσκευασίας, ένα για τον Λουμίδη, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, και ένα για τον Nescafé, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και 1,5 χρόνο, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, τα οποία καλύπτουν 100% τις ανάγκες της εταιρείας.

    Συνολικά η Nestle την τελευταία δεκαετία έχει κάνει πάνω από 28 εκατ. ευρώ επενδύσεις στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, όπως τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης με τελευταία μεγάλη επένδυση τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καβουρδίσματος ελληνικού καφέ συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ προ τετραετίας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ