• Mononews TV

    mononews100: Οι 10 επιδραστικότερες γυναίκες της ελληνικής ναυτιλίας

    • NewsRoom

    Ο ρόλος της γυναίκας στην ελληνική ναυτιλία, ισχυροποιείται από χρόνο σε χρόνο.

    Στη λίστα mononews100 με τους πιο Επιδραστικούς Έλληνες για το 2022 ξεχωρίζουν 10 γυναίκες που κυριαρχούν στην ελληνική ναυτιλία.

    Η παρουσία των γυναικών στο «τιμόνι» των ναυτιλιακών εταιρειών, διαλύει στερεότυπα και προκαταλήψεις της ελληνικής κοινωνίας, που ήθελε στο ναυτικό επιχειρείν μόνο άνδρες.

    Η δημιουργός της Thenamaris, Αθηνά Μαρτίνου, είναι η πρωτοπόρος γυναίκα στο χώρο της ναυτιλίας, η οποία δικαίως υπερηφανεύεται ότι από την εταιρεία της «ξεπετάχτηκαν» σαράντα Έλληνες εφοπλιστές και οι τρεις γιοι της και τα εγγόνια της έχουν πάνω από 300 ποντοπόρα πλοία.

    Η κόρη και η εγγονή του Αντώνη Αγγελικούση, Άννα και Μαρία σήμερα διαθέτουν αθροιστικά τα περισσότερα ποντοπόρα στην ελληνική σημαία.

    Η Μαρία διευθύνει τον στόλο που γιγάντωσε ο πατέρας της Ιωάννης Αγγελικούσης και είναι η μεγαλύτερη εκτός Χρηματιστηρίου ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

    Η Μελίνα Τραυλού ψηφίστηκε πέρσι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και εκπροσωπεί πλέον την μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο.

    Ανάμεσα στις επιδραστικότερες γυναίκες είναι η Αγγελική Φράγκου που με τις συνεχείς καινοτόμες απόψεις και πρακτικές της ανοίγει δρόμους στην πλοιοδιαχείριση.

    Η Σουζάνα Λασκαρίδη, έχει ένα ξεχωριστό ρόλο δίπλα στον πατέρα της Πάνο Λασκαρίδη, τόσο στην ναυτιλιακή εταιρεία με τα 90 πλοία, όσο και στο Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» με έντονη κοινωνική προσφορά.

    Σημαντικό λόγο έχει και η Σεμίραμις Παληού ως πρόεδρος της HELMEPA του πρώτου οικολογικού συλλογικού οργανισμού των εφοπλιστών παγκοσμίως.

    Όπως και η Έλπη Πετράκη που αναδείχθηκε πρόεδρος της παγκόσμιας οργάνωσης γυναικών της ναυτιλίας WISTA.

    Την δεκάδα των επιδραστικών γυναικών συμπληρώνουν η Δωροθέα Ιωάννου και η Χριστίνα Μαργέλου, οι οποίες από το χώρο των ασφαλίσεων και των τραπεζών με σημαντικό έργο στην επέκταση του ελληνόκτητου στόλου.

    Δείτε τη λίστα με τα πιο επιδραστικά πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε εδώ

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ