• Mononews TV

    Meta: Σχέδια για 10.000 νέες απολύσεις – mononewsTV


    Νέες μαζικές απολύσεις ετοιμάζει η Meta, με 10.000 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους το επόμενο διάστημα.

    «Η εταιρεία στοχεύει να κάνει την οργάνωσή της «πιο επίπεδη» αφαιρώντας πολλαπλά επίπεδα διαχείρισης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ την Τρίτη.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο του social networking τον Νοέμβριο του 2022 απέλυσε 11.000 άτομα, σχεδόν το 13% του συνόλου του προσωπικού του, ύστερα από απογοητευτικά αποτελέσματα και με την μετοχή στα χαμηλά της.

    Παρά τη συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ, ο CEO ετοιμάζεται για νέο γύρο απολύσεων καθώς όπως έχει δηλώσει υπάρχει ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη προτεραιότητα στα έργα και τις επενδύσεις. Σημειώνεται ότι μαζί με τις απολύσεις «κλείνουν» και 5.000 θέσεις.

    Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι το 2023 είναι ένα «έτος αποτελεσματικότητας» και πώς η πρόκληση είναι η αύξηση των κερδών.

    Ήδη πολλά μικρομεσαία στελέχη έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία και κάποια άλλα επέστρεψαν σε θέσεις υπαλλήλων, καλύπτοντας κενά, ύστερα από τον πρώτο γύρο απολύσεων.

    Τα σχέδια του Ζούκερμπεργκ έχουν εστιάσει στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, το λεγόμενο metaverse, το οποίο έχει δεχτεί σκληρή κριτική από μετόχους τους προηγούμενους μήνες.

    H Meta ανήκει στην πλειοψηφία των εταιρειών στον χώρο της τεχνολογίας που είδε εκρηκτική άνοδο κατά την περίοδο της πανδημίας. Η χρηματιστηριακή αξία της εκτοξεύτηκε κάποια στιγμή στο 1 τρις δολάρια, κατέρρευσε όμως στα 270 δις δολάρια, με την αύξηση των επιτοκίων και την υποχώρηση της φρενίτιδας των επενδυτών γύρω από τον κλάδο της τεχνολογίας.

    Στα χρόνια της πανδημίας, η Meta όπως και άλλες επιχειρήσεις προχώρησαν σε σημαντική αύξηση του αριθμού εργαζομένων της λόγω και των αυξημένων αναγκών.

    Ο αριθμός των απασχολουμένων του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 30% το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας, και στη συνέχεια κατά 23% το 2021. Μέχρι τη στιγμή που η Meta άρχισε να καταργεί θέσεις εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία είχε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ