• Mononews TV

    Καραμανλής: Αναβαθμίζουμε 14 συρμούς του Ηλεκτρικού και κάνουμε παρεμβάσεις στους σταθμούς – mononewsTV

    • NewsRoom

    Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, υπεγράφη μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και της αναδόχου εταιρείας Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, σύμβαση για την αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας (Ηλεκτρικός).

    Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Αθανάσιος Κοταράς και ο CEO και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της CAF SA (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) κ. Urtzi Montalvo Ibargoyen. Παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, ο κ. Mikel Maiz (Managing Director, Engineering Modernizations) και ο διευθυντής πωλήσεων κ. Inigo Ruz de Apodaca.

    Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης αναβάθμιση 14 συρμών, 8ης παραλαβής, που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983-1985. Οι αναβαθμισμένοι συρμοί θα είναι λειτουργικά ικανοί για 25 ακόμα χρόνια.

    Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε:

    «Σήμερα βάζουμε τέλος σε έναν κύκλο τριακονταετούς αποεπένδυσης στη Γραμμή 1 του Μετρό, την ιστορική γραμμή του ”ηλεκτρικού” της Αθήνας, για τους παλιότερους».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ