• Mononews TV

    Γιατί Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Γιάννης Αλαφούζος οδηγούν Tesla;

    • NewsRoom

    Προφανώς, αν μπορείς να έχεις στην κατοχή σου πάνω από ένα αυτοκίνητα, τότε η ηλεκτροκίνηση εντός πόλης είναι μακράν η πιο άνετη και θελκτική λύση.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγαπά την αυτοκίνηση και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια. Του αρέσει να οδηγεί, παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του αυτοκινήτου και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας είναι, σε μεγάλο βαθμό, προσωπικό του στοίχημα. Σ’ αυτό βέβαια βρήκε αρωγό και την γενική γραμματέα του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία έφτιαξε το κυβερνητικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

    To Tesla Model 3 που οδηγούσε τις προάλλες έχει αυτονομία 409km και αρκετές εκδόσεις. Όντας 4κινητο χρειάζεται μόλις 3,4sec (έκδοση performance) για να φτάσει στα 100km/h από στάση ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 261km/h.

    Οι τιμές του στη χώρα μας ξεκινούν από τις 45χ. και ξεπερνούν τις 60χ. για την έκδοση Performance. Το Model 3 μπορεί να επιδοτηθεί από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με επιδότηση 15% και μέγιστη μείωση στην τιμή αγοράς 6.000 € για προσωπική χρήση και 5.500 € για εταιρική χρήση. Οι επιχειρήσεις με εταιρικά Tesla δικαιούνται να επωφεληθούν από το κίνητρο φόρου εταιρικών αυτοκινήτων 0%—που παρέχει σημαντική εξοικονόμηση.

    Οι οδηγοί αυτοκινήτων Tesla πληρώνουν 0% φόρο εταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα 40.000 ευρώ της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολειπόμενο ποσό άνω των 40.000 ευρώ. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με τιμή αγοράς 55.000 ευρώ προ φόρων υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων σαν να ήταν αυτοκίνητο με τιμή 15.000 ευρώ.

    H Τesla ενθαρρύνθηκε από την κυβερνητική πολιτική και το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και τελικά αποφάσισε να αποκτήσει εμπορική δραστηριότητα στη χώρα μας.

    Διαβάστε περισσότερα…

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ