• Mononews TV

    Dufour (CEO Rolex): Γιατί θεωρεί ότι τα ρολόγια δεν είναι επένδυση – mononewsTV

    • NewsRoom

    «Μη συγκρίνετε τα Rolex με τις μετοχές. Είναι επικίνδυνο» συμβουλεύει τους αγοραστές ο CEO της Rolex, Jean-Frédéric Dufour, επισημαίνοντας ότι αυξήθηκαν οι κερδοσκόποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίοι αγόρασαν φθηνά και πούλησαν ακριβότερα.

    «Δεν μου αρέσει όταν οι άνθρωποι συγκρίνουν ρολόγια με μετοχές. Αυτό στέλνει λάθος μήνυμα και είναι επικίνδυνο», δήλωσε ο Dufour σε μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική εφημερίδα NZZ ενόψει της εμπορικής έκθεσης Watches and Wonders, που ξεκινά αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.

    Τα μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια, εταιρειών όπως οι Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet, εκτινάχθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα το 2021 και στις αρχές του 2022 καθώς οι κερδοσκόποι, εκμεταλλευόμενοι τα χαμηλά επιτόκια και τη ραγδαία άνοδο των κρυπτονομισμάτων, απέκτησαν ακριβά ελβετικά ρολόγια.

    Ωστόσο, οι τιμές στη δευτερογενή αγορά υποχώρησαν απότομα τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω ασθενέστερης οικονομικής ανάπτυξης και υψηλότερων επιτοκίων.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές για τα 50 ρολόγια με τις περισσότερες συναλλαγές ανά αξία, υποχώησε κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια.

    Σημειώνεται ότι η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα ρολογιών και κυριαρχεί στον κλάδο με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 30%.

    Γνωστή για τα μοντέλα Datejust, Daytona και Submariner, οι πωλήσεις της εταιρείας με έδρα τη Γενεύη ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (11,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για πρώτη φορά το 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

    Ο Dufour, ο οποίος ηγείται της Rolex από το 2015, ανέφερε στο NZZ ότι αναμένει ότι το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ελβετική βιομηχανία ρολογιών, καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ