• Mononews TV

    Δήμητρα Κολοτούρα: Η πρώτη ανδρική συλλογή Zeus & Dione – mononewsTV


    Η Δήμητρα Κολοτούρα της Zeus & Dione ανοίγει τα φτερά της. Στο πλευρό της πάντα ο εμπνευσμένος και έμπειρος από τις διεθνείς πασαρέλες Μάριος Σουάμπ (Marios Schwab). Μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη ανδρική συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη Καλοκαίρι 2024, υπό την καλλιτεχνική του διεύθυνση.

    Αποτυπώνει την πνευματική και καλλιτεχνική ακμή της Ελλάδας τις δεκαετίες του 1930, 1940 και 1950. Αναφορές στην ποίηση, στην κουλτούρα του ρεμπέτικου, στην αρχιτεκτονική, που γοητεύουν. Παράλληλα, εξυψώνουν το ρόλο του ανώνυμου τεχνίτη, του ανθρώπου που υλοποιεί με την δεξιοτεχνική μαστοριά του.

    Καθημερινός άνθρωπος και υψηλή μόδα

    Από τις καταδύσεις των Καλύμνιων σφουγγαράδων, μέχρι τα επιδέξια χέρια των μεταλλουργών και χαλκουργών του Πειραιά και της Βόρειας Ελλάδας, ο Σουάμπ χαρτογραφεί το μωσαϊκό των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Η μακραίωνη χειρονακτική κληρονομιά συνδέεται με το πνεύμα της σύγχρονης εποχής. αλλά και την ιστορία της ίδιας της Zeus & Dione, όπως τη φαντάστηκε η Δήμητρα Κολοτούρα.

    Ο χαλκός, το χαρακτηριστικό μέταλλο της ελληνικής τεχνουργίας, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, χρησιμοποιείται στη συλλογή τόσο ως διακοσμητικό στοιχείο όσο και ως απόχρωση.

    To χακί με χρυσό νήμα και οι μεταλλικοί τόνοι κυριαρχούν στην χρωματική παλέτα. Oι αποχρώσεις της πατίνας καθρεφτίζουν τη μεταμόρφωση του χαλκού κατά το ταξίδι της οξείδωσης.

    Κουστούμια από λινό, κλασικά pinstriped μοτίβα και κομμάτια που μεταβαίνουν από τη γυναικεία στην ανδρική συλλογή, αναδεικνύουν το ανδρικό tailoring.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ