• Mononews TV

    Big business για τον Ταμβακάκη: Πούλησε το 30% της Cosmos Sport σε πολυεθνική εταιρεία – MononewsTV

    • NewsRoom

    Την πώληση της μειοψηφικής της συμμετοχής στην εταιρία Cosmos Sport Α.Ε. ανακοίνωσε η EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη

    H εταιρεία EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. (“EOS”), αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund (“Fund”) ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία πώλησης του σύνολού της μειοψηφικής συμμετοχής (30%) που κατέχει στην εταιρία Cosmos Sport Α.Ε. (“Cosmos Sport” ή “η Εταιρία”), μία ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    Η JD Sports Fashion Plc (“JD”), που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διεθνώς στον χώρο, θα εξαγοράσει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmos Sport, ενώ τα μέλη της οικογένειάς Τσικνάκη, που αποτελούν τους ιδρυτές και τους κύριους μέτοχους της Εταιρίας έως και σήμερα, θα παραμείνουν σε αυτή διατηρώντας μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 20%.

    Η επιτυχημένη πορεία της Cosmos Sport, εταιρείας πώλησης επώνυμων αθλητικών ειδών, επισφραγίζεται με την στρατηγική επένδυση ενός εκ των κορυφαίων Sportwear & Outdoor Retail Groups στον κόσμο, JD Sports Fashion Plc.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ