• LIFE&STYLE

    «Ξαναγυρίστε τον 8ο κύκλο του Game of Thrones» ζητούν 650χιλ. τηλεθεατές

    got

    Game of Thrones


    Απογοητευτικός φαίνεται ότι είναι ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της πιο επιτυχημένης σειράς της ιστορίας, Game of Thrones για τα εκατομμύρια των τηλεθεατών ανά τον κόσμο, καθώς δε φαίνεται να ικανοποιούνται με το πώς εξελίσσεται η ιστορία των ηρώων, λίγο πριν το μεγάλο φινάλε, που όλοι περιμένουν αγωνιωδώς.

    Η αρνητική στάση των τηλεθεατών της σειράς απέναντι στα επεισόδια είναι τέτοια, που αρχίζει να δημιουργείται ένα αρκετά μεγάλο κίνημα ανθρώπων, που ζητά δημοσίως από την παραγωγή να ξαναγυρίσει από την αρχή τον τελευταίο κύκλο της δημοφιλούς σειράς, «ακυρώνοντας» ουσιαστικά τα επεισόδια που προβάλλονται αυτό τον καιρό.

    Την αρχή έχει κάνει μια διαδικτυακή αίτηση στον ιστότοπο Change.org, η οποία, μέχρι και χθες, είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 650.000 υπογραφές. «Ξαναγυρίστε τον 8ο κύκλο του Game of Thrones με ικανούς συγγραφείς», ζητά η διαδικτυακή αίτηση.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή.

    «Ο τελευταίος κύκλος είναι δυστυχώς ο χειρότερος», σχολιάζει ένας φαν της σειράς, ο Ίγκον Σταργκάριεν. Οι συγγραφείς του όγδοου κύκλου «δεν έχουν υλικό στο οποίο να βασιστούν», τονίζεται στην αίτηση, καθώς το τελευταίο βιβλίο του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κι έτσι η σειρά έχει διαφορετικό τέλος.

    Οι απογοητευμένοι φαν καταγγέλλουν τη δομή του 8ου κύκλου, αλλά και την τύχη αγαπημένων τους χαρακτήρων.

    «Η σειρά αξίζει έναν τελευταίο κύκλο που θα βγάζει νόημα», τονίζεται στην αίτηση, με τους υπογράφοντες να σχολιάζουν ότι ο 8ος κύκλος «μοιάζει βιαστικός», «δεν σέβεται καθόλου τον συγγραφέα» και «πετά στα σκουπίδια οκτώ χρόνια στα οποία αναπτύσσονταν οι χαρακτήρες».

    Ωστόσο με δεδομένο το κόστος κάθε επεισοδίου, που ανέρχεται σε περίπου 15 εκ. δολάρια έκαστο, το τηλεοπτικό δίκτυο HBO είναι μάλλον απίθανο να υποχωρήσει στις εκκλήσεις των τηλεθεατών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις αντιδράσεις, αριθμός ρεκόρ ανθρώπων παρακολουθούν κάθε επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, με το HBO να ανακοινώνει ότι το πέμπτο επεισόδιο, που μεταδόθηκε την προηγούμενη Κυριακή, παρακολούθησαν 18,4 εκατομμύρια άνθρωποι.



    ΣΧΟΛΙΑ