• LIFE&STYLE

    Βραβείο «2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» Διεθνούς Προσωπικότητας για τον Θοδωρή Μ. Κυριακού


    Το βραβείο της Διεθνούς Προσωπικότητας για την κοινωνική προσφορά και την πολυσήμαντη συμβολή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, στην ανύψωση της Ελλάδος και του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ομίλου, Θοδωρή Μ. Κυριακού, από τον Δήμαρχο Αθηναίων, στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link με θέμα «Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας-Μία νέα Διάσταση ΕΚΕ», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

    Με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων από το ελληνικό και διεθνές επιχειρείν που παρουσίασαν σημαντικές επενδυτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των κορυφαίων βραβείων του θεσμού.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Μ. Κυριακού έλαβε το βραβείο “2018 Capital Link CSR Leadership Award” Διεθνούς Προσωπικότητας.

    Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Θοδωρής Μ. Κυριακού σημείωσε μεταξύ άλλων:

    «Στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκινήσαμε, εμπνευστήκαμε και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του Ιδρυτή μας, του Μίνου Κυριακού. Εκείνος μας δίδαξε να μην αφήνουμε ποτέ την κοινωνία έξω από τις δραστηριότητές μας. Το DNA μας καθορίστηκε από την προσήλωσή του στην κοινωνία και στον άνθρωπο.

    Δεν επενδύσαμε ποτέ στα ΜΜΕ για εξασφάλιση δύναμης και επιρροής, όπως άλλοι. Επενδύσαμε και επενδύουμε στα ΜΜΕ γιατί αγαπάμε αυτή τη δουλειά και γιατί μας γεμίζει το να προσπαθούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία.

    Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια, με 1 ραδιόφωνο στην Ελλάδα.

    Σήμερα, είναι ένας Διεθνής ‘Όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.

    Απασχολεί άμεσα περισσότερους από 2.500 χιλιάδες εργαζομένους σε 13 χώρες σε 3 ηπείρους.

    Τα προγράμματά μας προβάλλονται σε πάνω από 85 εκατομμύρια σπίτια, μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων και τα sites του Ομίλου μας σημειώνουν πάνω από 500 εκατομμύρια επισκέψεις σε ετήσια βάση.

    Οι εταιρείες στις οποίες έχουμε επενδύσει σήμερα, δραστηριοποιούνται σε πάνω από 40 χώρες. Ακόμα έχουμε επενδύσει σε πρωτοποριακές εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter, και το Spotify, όταν ακόμα ήταν στα πρώτα βήματά τους.

    Συμμετέχουμε σε εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικού περιεχομένου στο Hollywood, όπως η Propagate και η Imagine Entertainment, που έχουν στο ενεργητικό τους ταινίες που έχουν τιμηθεί με βραβεία Όσκαρ όπως το «Απόλλων 13», ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» με τον Tom Hanks και το «Beautiful Mind» με τον Russell Crowe και πολλές άλλες.

    Αλλά, όσο μεγαλώνει ο Όμιλός μας και αυξάνεται το κοινό μας, τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία.

    Μία ευθύνη που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν.

    Εκτός όμως της έμμεσης προσφοράς μας, βρίσκουμε μεγάλη ηθική ικανοποίηση στο να προσπαθούμε να συνδέουμε τα θέματα που παρουσιάζουμε, με πράξεις άμεσης κοινωνικής υποστήριξης, ώστε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να προσφέρει μαζί μας σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε οργανώσει πάνω από 400 άμεσες δράσεις ανθρωπιστικής προσφοράς υποστηρίζοντας περισσότερους από 700 φορείς και οργανισμούς.

    Η συγκεκριμένη βράβευση είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς και θέτει τον πήχη της προσφοράς ακόμη ψηλότερα. Εκ μέρους όλης της οικογένειας του ΑΝΤΕΝΝΑ, σας ευχαριστώ θερμά».



    ΣΧΟΛΙΑ